Johanna Sjöholm Feministisen puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi Vantaalla.

Feministinen puolue on nimennyt ehdokkaita Uudellamaalla. Vantaalla ehdolle asettunut Johanna Sjöholm edistää työkseen tyttöjen ja naisten hyvinvointia ja tasa-arvoa vuonna 2001 perustamansa Nicehearts ry:n toiminnanjohtajana.

Monikulttuurisesta kotikaupungistaan ylpeä itä-Vantaalainen neljän lapsen äiti on erityisen huolissaan lapsista ja nuorista, jotka eivät tunne olevansa hyväksyttyjä ja kuuluvansa joukkoon. Tehtävää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi on Sjöholmin mielestä vielä paljon.

“Jokaisen kaupunkilaisen yksilöllistä hyvinvointia tulee edistää määrätietoisemmin luomalla  oikeanlaisia  rakenteita, oikea-aikaisia ja tarvetta vastaavia palveluita sekä tarjoamalla riittävästi resursseja ja osaamista. Inhimillistä ja sosiaalisen pääoman lisäksi tulisi kasvattaa myös luontopääomaa ja sitä kautta  kestävää  taloutta. ” Sjöholm kuvaa tavoitteitaan.

Uudellamaalla on aiemmin nimetty ehdokkaiksi myös Espoossa sosionomi Sirpa Acquah, aikuiskouluttaja Heli Hirvonen, lähihoitaja Heta Johansson ja Chatbot-kouluttaja Helmi Jokinen, Vantaallafilosofi Mauri Aarniosuo ja psykologian kandidaatti Annica Hosio, Porvoossa palvelusuunnittelija Anu Saari, huolitsija, ylioppilas Iida Lepojärvi, opiskelija Katri Niemi ja sairaanhoitaja Sanna Posio, Vihdissä projekti-insinööri Linnea Tuominen sekä Mäntsälässä uutena ehdokkaana digitaalisten palveluiden kehittäjä Eeva Partanen.

Yksi puolueen nuorimmista ehdokkaista on psykologian kandidaatti, Feministisen puolueen Uudenmaanpiirin hallituksen jäsen Annica Hosio. Vantaalainen Hosio haluaa edistää esteettömyyden, vähemmistöoikeuksien, sekä toimivan terveydenhuollon toteutumista kotikaupungissaan.

“Lähdin ehdolle, koska opintojen kautta kiinnostuin politiikasta ja tasa-arvosta. Koen, että Vantaalla ei ole ollut aiemmin ehdokasta, joka kohtaisi omat arvoni ja ajaisi tarpeeksi hyvinvointia ja tasa-arvoa. Psykologiaan perehtyneenä erityisesti mielenterveys ja syrjinnän estäminen ovat minulle tärkeitä,” kertoo Hosio   

Espoolainen lähihoitaja Heta Johansson lähti Feministisen puolueen kuntavaaliehdokkaaksi, koska haluaa olla tekemässä kotikaupungistaan kaikille turvallista, saavutettavaa ja syrjimätöntä. 

“Haluan ottaa kaupungin päätöksenteossa huomioon heidät, jotka eivät saa tai joiden ei anneta saada ääntään kuuluviin”, Johansson sanoo.

Feministisen puolueen ehdokashaku jatkuu. Vahvistetut ehdokkaat: www.feministinenpuolue.fi/ehdolle

Lisätietoja: 

Uudenmaan piirijärjestön puheenjohtaja, Anu Saari p. 0405508179

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden.Vuonna 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Puolueella on yli tuhat jäsentä ja se toimii koko Suomessa. www.feministinenpuolue.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *