Feministinen puolue vaati muutosta Suomen ihmisoikeuspolitiikkaan

Feministinen puolue vaati Suomen ihmisoikeuspolitiikan linjan muuttamista rasismin vastaisen päivän tempauksessaan Hakaniemen Pitkälläsillalla.

20-metrinen banderolli julisti “Siltoja ei muureja” Hakaniemen Pitkälläsillalla, kun Feministinen puolue vaati muutosta Suomen ihmisoikeuspolitiikkaan kansainvälisenä rasismin vastaisena päivänä. Pitkäsilta on ollut Helsingissä jakautuneen kansakunnan symboli, joka on konkreettisesti jakanut kaupunkilaiset rikkaisiin ja köyhiin, punaisiin ja valkoisiin sekä sisällissodan eri puolille. Tämä jako on määritellyt kaupunkia vielä 1990-luvulle asti. Viime vuosina vastaavanlaisia raja-aitoja on rakennettu ihmisten välille esimerkiksi, ihonvärin, alkuperän ja kansalaisuuden perusteella.


Read More
Veera Nurmenniemi
5 X vielä parempaa naistenpäivää!

Helsingin valtuustoryhmän naistenpäivän tervehdys.

Tänään juhlitaan kansainvälistä naistenpäivää. Meille se on syy nostaa esiin tasa-arvokysymyksiä, joiden toteutuminen tekisi Helsingin kaupungista entistä turvallisemman sekä naisille että sukupuolivähemmistöille. Siksi Feministinen puolue haluaa pitää esillä muun muassa seuraavia asioita.

Read More
Feministinen puolue
Feministinen puolue: Jehovan todistajien vapautuslain kumoaminen ei edistä vaan heikentää ihmisoikeuksia

Eduskunta päätti keskiviikkona 27.2.2019 Jehovan todistajien asevelvollisuuteen liittyvän erivapauden kumoamisesta. Lakimuutosta on perusteltu uskonnollisten ja muiden vakaumusten yhdenvertaisella kohtelulla. Feministisen puolueen mukaan päätös ei edistä yhdenvertaisuutta, vaan heikentää ihmisoikeuksia entisestään. 

Jehovan todistajien erivapauden poistamisen yhteydessä eduskunta jätti voimaan lain, jonka nojalla ase- ja siviilipalveluksesta kieltäytymisestä voidaan tuomita vankeuteen. Jatkossa rangaistus koskee myös Jehovan todistajia. Feministisen puolueen mukaan lakimuutos heikentää ihmisoikeuksia. 

Read More
Heidi Kurvinen
Ilmastopolitiikka on tulevaisuuspolitiikkaa - Feministinen puolue haluaa nuorten äänet kuuluviin

Ilmastonmuutoksen ehkäisy on mitä suurimmassa määrin ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuuskysymys. Ilmastopakolaisuus koskettaa ankarimmin köyhiä, naisia ja alkuperäiskansoja, vaikka 80 prosenttia historiallisista hiilidioksidipäästöistä on länsimaiden tuotosta. Lisäksi ilmastonmuutos on sukupolvikysymys: ilmastonmuutoksen torjumisesta päättävät aikuiset, mutta mikäli ilmastopolitiikka epäonnistuu, kantavat seurauksia nuoret.

Read More
Feministinen puolue
Feminististä puoluetta voi nyt äänestää koko maassa

Feministinen puolue on vahvistanut eduskuntavaaliehdokkaita kaikkiin vaalipiireihin. Puolueen vaalikampanja käynnistyy 25. helmikuuta Cafe Damascuksessa Helsingissä.

Feministinen puolue tavoittelee ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan vähintään yhtä kansanedustajan paikkaa. Uusien vahvistuneiden ehdokkaiden myötä Feminististä puoluetta voi äänestää kaikissa vaalipiireissä.

Read More
Sara Mäkäräinen
Feministinen puolue haluaa kaikille nuorille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa sukupuoleen katsomatta

Kaupunginvaltuusto käsittelee keskiviikkona 13.2. Feministisen puolueen varavaltuutettu Nelli Ruotsalaisen aloitteen Helsingin kaupungin ylläpitämien uimahallien ja pukuhuonetilojen muuttamisesta kaikki sukupuolet huomioiviksi.

Aloite edellyttää Helsingin kaupunkia kartoittamaan, miten yhdenvertaisuus toteutuu sen ylläpitämissä liikuntatiloissa sekä laatimaan yhteenvedon tarvittavista muutostöistä ja niiden kustannuksista.

Read More
Feministinen puolue
Feministisessä politiikassa hoiva on talouden osa, ei rasite

Esperi Caren yksityinen hoivakoti Ulrika suljettiin Kristiinankaupungissa Valviran toimesta useiden vanhusten hoitoon liittyvien laiminlyöntien vuoksi. Potilaita oli esimerkiksi jouduttu hoitamaan vuoteissa, koska henkilökuntaa ei riittänyt nostamaan heitä sängystä ylös. Hoivakoti Ulrika kiteyttää soten valinnanvapauden problematiikan: Kun yritys tavoittelee hoivalla voittoa, täytyy kustannukset saada alas. Silloin tingitään hoivan laadusta ja hoivattavien hyvinvoinnista.

Read More
Feministinen puolue
Feministinen puolue vaaliliittoon Helsingissä – kärkipaikkaa tavoittelevat Tuuli Kamppila, Pazilaiti Simayijiang ja Katju Aro

Feministinen puolue lähtee Helsingin vaalipiirissä eduskuntavaaleihin vaaliliitossa Eläinoikeuspuolueen, Piraattipuolueen ja Liberaalipuolueen kanssa. Puolueen hallitus vahvisti Ylen ennakkotietona julkaiseman vaaliliittoon osallistumisen kokouksessaan torstaina 10.1.2019. Tavoitteena on saada vaaleissa läpi vähintään yksi puolueen ehdokas.

Read More
Heidi Kurvinen
Helsingin tuleva budjetti vaarantaa kaupunkilaisten hyvinvoinnin

Feministinen puolue ei kannata kaupunginhallituksen esitystä Helsingin budjetiksi vuodelle 2019. Puolueen mukaan tiukka budjettiraami tulee vaikuttamaan kaupunkilaisten arkeen etenkin sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee tänään kaupunginhallituksen budjettiesitystä vuodelle 2019. Peruspalveluista leikkaava budjetti vaarantaa erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden laadun ja yhdenvertaisen saatavuuden. Erityisen huolissaan Feministinen puolue on lastensuojelun ja kotihoidon määrärahoista, jotka eivät kasva riittävästi tarpeen ja asukasluvun mukana.

Read More
Feministinen puolue
Feministinen puolue vaatii perustulokeskusteluun yhdenvertaisuusnäkökulmaa

Feministinen puolue on laatimassa omaa perustulomalliaan, feminististä perusturvaa, joka huomioi perustulon vaikutukset tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiselle.

Vuosina 2017–2018 toteutetun perustulokokeilun tavoitteena on ollut suomalaisen sosiaaliturvajärjestelmän yksinkertaistaminen. Feministisen puolueen mukaan kokeilun tuloksissa tulee tarkastella erityisesti sitä, edistääkö perustulo todella tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vai voiko se jopa jarruttaa niitä.

Read More
Veera Nurmenniemi
Mitä Suomen pitäisi tehdä taistelussa ilmaston­muutosta vastaan?

Helsingin Sanomat kirjoitti 9.10. hallitustenvälisen ilmastopaneelin tuoreesta raportista, jonka mukaan valtioiden pitää kiristää päästövähennyksiään rivakasti jotta ilmaston lämpeneminen voitaisiin saada rajattua 1,5 asteeseen. Puolueet ovat yksimielisiä siitä, että nyt vaaditaan toimia ennen kaikkea poliitikoilta.

Helsingin Sanomat kysyi kaikilta eduskuntapuolueilta neljä kysymystä ilmastonmuutoksen hillinnästä. Meiltä ei kysytty, mutta vastasimme silti.

Read More
Feministinen puolue
Helsingin harrastus- ja liikuntapaikkojen tulee olla syrjinnästä vapaita

Feministinen puolue vaatii Helsingin kaupunkia turvaamaan jokaisen kaupunkilaisen mahdollisuuden osallistua harrastus- ja liikuntatoimintaan sukupuolesta ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Feministinen puolueen keskiviikkona jättämän valtuustoaloitteen mukaan Helsingissä tulisi kartoittaa, miten sen ylläpitämien harrastus- ja liikuntapaikkojen intiimitiloissa toteutuu tasa-arvolain vaatimus sukupuolivähemmistöjen aseman edistämisestä.

Read More
Feministinen puolue
Turvallisuutta edistetään inhimillisellä pakolaispolitiikalla

Feministinen puolue osallistuu ensimmäistä kertaa politiikan suurtapahtuma SuomiAreenaan, jonka teemana on tänä vuonna turvallisuus. Puolueen mukaan turvallisempi Eurooppa edellyttää inhimillisempää otetta siirtolaiskysymyksiin.

SuomiAreena alkaa Feministisen puolueen osalta näyttävästi torstaina 19. heinäkuuta, jolloin Taavi-sillalla nähdään Euroopan nykyistä siirtolaispolitiikkaa vastustava flashmob. Se kiteyttää puolueen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ytimen: muurien sijaan tulee rakentaa siltoja.

Read More
Heidi Kurvinen