Feministinen puolue nimesi uusia kuntavaaliehdokkaita Helsingissä 

Feministisen puolueen Helsingin piirijärjestö on nimennyt kymmenen uutta kuntavaaliehdokasta. Puolue tavoittelee Helsingissä vähintään kahta valtuustopaikkaa ja luottamuspaikkojen kaksinkertaistamista.

Ehdokkaaksi nimetty Kotikatu-sarjastakin tuttu näyttelijä ja yrittäjä Nelly Juulia Kärkkäinenon vaikuttanut Suomen esittävän taiteen #metoo-liikkeessä, Naisasialiitto Unionin hallituksessa sekä merellisen Helsingin strategiatyöryhmän jäsenenä ja saaristoyrittäjänä.

“Taide ja demokratia ovat yhteiskunnan peilejä. Toivon, että varsinkin tässä ajassa tunnistetaan vapaan taiteen merkitys, panostetaan lasten ja nuorten hyvinvointiin ja edistetään tasa-arvoa kaikessa päätöksenteossa. Haluan myös tuoda lähiluonnon, erityisesti merellisen Helsingin isommaksi osaksi kaupunkilaisten arkea”, sanoo Kärkkäinen.

Opiskelijajärjestöaktiivi ja pian valmis farmaseutti Nera Beciroski  haluaa olla mukana luomassa kaikille turvallista Helsinkiä ja muuttaa poliittisen keskustelun suuntaa. 

“Olen ehdolla, koska en ole nähnyt politiikassa kannanottoja, joita kaipaan helsinkiläisenä, suomalaisena naisena ja entisenä turvapaikanhakijana. Olen kyllästynyt olemaan sivullinen ja lyömäase keskustelussa. On aika saada meidänkin äänemme kuuluviin”, sanoo Beciroski. 

Tutkijatohtori Eeva Houtbeckers tutkii tällä hetkellä työtä ja toimeentuloa kohtuustaloudessa. Hän on myös mukana kasvutaloutta ja ylikulutusta kritisoivassa Kohtuusliikkeessä. 

“Politiikassa lähtökohtana tulisi olla syrjinnän torjuminen, kansalaisyhteiskunnan tukeminen ja kestävän toiminnan kehittäminen. Ilman näitä emme voi ratkaista nykyistä ekososiaalista kriisiä”, sanoo Houtbeckers.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Cosmo Fihlman on sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuksen asiantuntija ja yksi Tasa-arvoinen varhaiskasvatus -hankkeen tekijöistä. 

“Lähdin ehdolle, koska ehdokkuus tarjoaa uusia vaikuttamismahdollisuuksia. Haluan tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen lisäksi edistää entisestään varhaiskasvatuksen arvostusta ja työntekijöiden hyvinvointia”, sanoo Fihlman.”

Ehdokkaiksi on nimetty myös asunnottomuustoimija Vlada Petrovskaja, kulttuurintutkimuksen väitöskirjatutkija Eino Heikkilä, opiskelija Viivi Järvinen, valokuvaaja Jenni Holma sekäHelsingin piirijärjestön hallituksen jäsenet Sofia Lönnroth ja Laura Pukarinen. Feministisellä puolueella on nyt 17 ehdokasta Helsingissä. Ehdokasasettelu kevään 2021 kuntavaaleihin jatkuu. 

Lisätietoja: 

Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja Pia Brandt, p. 0451209168 fp.pia.brandt@gmail.com 

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden.Vuonna 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Puolueella on yli tuhat jäsentä ja se toimii koko Suomessa.www.feministinenpuolue.fi


Ehdokkaat

Nera Beciroski, 32, Helsinki, Laajasalo
farmaseuttiopiskelija, opiskelijajärjestöaktiivi

Cosmo Fihlman, 31, Helsinki, Toukola 
sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuksen asiantuntija, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Eino Heikkilä, 37, Helsinki, Kalasatama
kulttuurintutkimuksen väitöskirjatutkija

Jenni Holma, 33, Helsinki, Kallio
valokuvaaja, taiteen maisteri, yrittäjä

Eeva Houtbeckers, 39, Helsinki, Maununneva
apurahatutkija, kauppatieteiden tohtori, Kohtuusliike-aktiivi

Viivi Järvinen, 32, Helsinki, Kontula
vaatetusompelija, aikuislukio-opiskelija

Nelly Juulia Kärkkäinen, 40, Helsinki, Kruununhaka
näyttelijä, yrittäjä

Sofia Lönnroth, 34, Helsinki, Kallio
kielenkääntäjä, filosofian maisteri, Helsingin piirijärjestön hallituksen jäsen

Vlada Petrovskaja, 33, Helsinki, Kamppi
asunnottomuustoimija

Laura Pukarinen, 46, Helsinki, Latokartano
järjestökoordinaattori, Helsingin piirijärjestön hallituksen jäsen, Naisten Linjan vapaaehtoinen

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *