Feministinen puolue julkisti 10 uutta ehdokasta Helsingissä

Feministisen puolueen ehdokkaiksi Helsingissä on nimetty muun muassa kirjailija Ossi Nyman, näyttelijä Lassi Alhorinne ja ilmastoaktivisti Paju Vepsäläinen. 

Kirjailija Ossi Nyman on ehdolla Feministisessä puolueessa, koska kokee sen ainoana puolueena tekevän aidosti ihmislähtöistä politiikkaa. Nyman oli puolueen ehdokas myös eduskuntavaaleissa.

“Olen ehdokkaana, koska haluan päästä vaikuttamaan sellaisten ihmisten elämään, jotka tahtoen tai tahtomattaan elävät yhteiskunnan laitamilla. Ketään ei tule typistää pelkästään naiseksi, pitkäaikaistyöttömäksi, vammaiseksi, lapsettomaksi, syrjäytyneeksi tai maahanmuuttajaksi, vaan kunnan palvelut on järjestettävä niin, että jokainen kuntalainen pystytään kohtaamaan ihmisenä, yksilöllisten tarpeidensa kautta,” Nyman sanoo.

21-vuotias ilmastoaktivisti, merkonomi Paju Vepsäläinen lähtiehdolle, koska näkee, ettei tasa-arvo vielä toteudu Helsingissä. Eriarvoistava politiikka näkyy toimeentulon vaikeuksina ja asuinalueiden eriytymisenä. Ilmastokriisiin tulisi Vepsäläisen mukaan reagoida nykyistä paljon nopeammin.

“Meidän on tehtävä nopeasti ilmaston kannalta tärkeitä päätöksiä, jos emme halua, että Helsinki jää veden alle. Ilmasto ei odota,” Paju Vepsäläinen sanoo.

Ehdokkaaksi on nimetty myös näyttelijä ja teatterin opettaja Lassi Alhorinne. Alhorinne on tehnyt työtä taiteen ja koulutuksen lisäksi sosiaalialalla.

“Tiedän mitä köyhyys on, joten matalapalkkaisten ja näkymättömien, marginaaleissa elävien ihmisten asioiden ajaminen on minulle tärkeää. Haluan olla mukana ajamassa arvostavaa, kuuntelevaa ja koskettavaa politiikkaa,” Alhorinne sanoo.

Lisäksi ehdolle on nimetty äänisuunnittelija, säveltäjä ja peliohjelmoija Aleksi Eeben, teologian maisteri, asiantuntija Laura Elomaa, yrittäjä, sihteeri Amarpreet Kaur-Singh, sosionomiopiskelija Eeli Kytömäki, tuottaja, kauppatieteiden maisteri, Marjo-Sisko Lindstedt, erityisluokanopettaja Anna-Mili Tölkkö ja perintäasiantuntija Tetti Vähämaa.

Feministinen puolue on nyt asettanut ehdolle yhteensä 28 ehdokasta Helsingissä. Helsingin piirin ehdokasasettelu jatkuu helmikuun loppuun asti.

Lisätietoja: 

Pia Brandt, Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, p. 045 120 9168, fp.pia.brandt@gmail.com 

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Vuonna 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Puolueella on yli tuhat jäsentä ja se toimii koko Suomessa.www.feministinenpuolue.fi


Helsingissä 6.2.2021 nimetyt ehdokkaat
(ikä ja asuinpaikka vaalipäivänä)

Alhorinne Lassi 49, Munkkiniemi
Näyttelijä, teatterin opettaja

Eeben Aleksi 44, Töölö
Äänisuunnittelija, säveltäjä ja peliohjelmoija

Elomaa Laura 37, Kallio
Asiantuntija, teologian maisteri, maallikkotuomari (fp)

Kaur-Singh Amarpreet 40, Itäkeskus
Yrittäjä, sihteeri

Kytömäki Eeli 29, Koskela
Sosionomiopiskelija

Lindstedt Marjo-Sisko 42, Töölö
Tuottaja, kauppatieteiden maisteri, kulttuurintuottaja YAMK

Nyman Ossi 42, Metsälä
Kirjailija, uusperheen isä

Tölkkö Anna-Mili 33, Kontula
Erityisluokanopettaja

Vepsäläinen Paju 21, Pohjois-Haaga
Merkonomi

Vähämaa Tetti 44, Vallila
Perintäasiantuntija

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *