Hoiva alkaa kohtaamisesta: Feministisen puolueen aluevaaliteesit on nyt julkaistu!

Feministinen puolue osallistuu aktiivisesti aluevaalien alla käytävään poliittiseen keskusteluun, vaikka ei aseta omia ehdokkaita. Puolue esittää viisi vaaliteesiä yhdenvertaisen ja syrjimättömän sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastustoimien järjestämiseksi sekä ratkaisuehdotuksia palvelujen toimivuudelle.

“Vaaliteeseissä korostuu ihmisoikeuksien sekä ympäristöasioiden huomioiminen päätöksenteossa sekä palveluiden saatavuus ja saavutettavuus. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus ilmaiseen perusterveydenhoitoon ja tulla kohdatuksi yksilönä”, sanoo puolueen puheenjohtaja Emilia Taskinen.

Feministinen puolue vaatii toimia työntekijöiden olosuhteisiin ja korostaa, että hyvinvointialueille tulee laatia työhyvinvointiohjelmat, sekä luoda työkulttuuria, joka vahvistaa työntekijöiden ja esihenkilöiden hyvinvointia. 

“Työntekijät ovat avainasemassa palveluiden tuottamisessa. On tärkeää että palkkaus vastaa työn arvoa sekä vaativuutta” sanoo Taskinen.

Feministinen puolue nostaa myös osallisuuden päätöksenteon keskiöön. Demokratiaa vahvistetaan ottamalla kehitystyöhön mukaan erityisryhmien edustajia, kokemusasiantuntijoita sekä alansa ammattilaisia. Lisäksi kulttuuripalveluita tulee kehittää osana sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitoa ja hoivaa.

“Hyvinvointiyhteiskunnassa hoitoon sijoittaminen maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä. Emme voi loputtomasti ajatella vain lyhyen tähtäimen säästöjä. Hyvinvointia on rakennettava ennaltaehkäisevästi.” sanoo Taskinen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *