Feministisen puolueen hallitus on päättänyt, ettei puolue aseta ehdokkaita aluevaaleihin 2022.

Feministisen puolueen hallitus on päättänyt, ettei puolue aseta ehdokkaita aluevaaleihin 2022.

Feministisen puolueen puoluehallitus päätti hallituksen kokouksessa 9.11., ettei puolue aseta ehdokkaita hyvinvointialueiden valtuustoista päättäviin aluevaaleihin. 

“Meillä ei yksinkertaisesti ole inhimillisiä tai taloudellisia resursseja osallistua aluevaaleihin niiden ansaitsemalla panoksella. Eduskunnan ulkopuolisena puolueena emme myöskään saa minkäänlaista rahallista tukea toiminnallemme.“ sanoo puolueen puheenjohtaja Emilia Taskinen.

Aluevaltuustojen rooli on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta tärkeä ja niiden vastuualue Feministisen puolueen politiikalle keskeinen.

“Feministisellä puolueella on esittää paljon konkreettisia tavoitteita ja saavutuksia nimenomaan hoivan, terveydenhuollon naisvaltaisten alojen arvostuksen sekä saavutettavien sosiaali- ja terveyspalvelujen parissa. Olen surullinen, sillä tiedän, että puolueessamme on osaajia ja ammattilaisia, joilla olisi paljon annettavaa sekä ehdokkaana aluevaaleissa että valtuutettuna aluevaltuustossa.” Taskinen kommentoi.

Feministinen puolue aikoo kuitenkin osallistua vaaleihin tuomalla esiin feminististä näkemystä hyvinvointialueisiin liittyen. Puolue aikoo edelleen osallistua poliittiseen keskusteluun sekä haastaa muiden puolueiden tavoitteita feministisestä näkökulmasta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *