Feministinen puolue nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Feministisen puolueen Helsingin ja Uudenmaan piirijärjestöt ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa. Feministinen puolue lähtee toisiin kuntavaaleihinsa tavoitteena nostaa valtuutettujen määrä nykyisestä yhdestä viiteen valtuutettuun. Tavoitteena on saada valtuustopaikkoja myös puolueen suurimman kannatusalueen Helsingin ulkopuolelta.

Feministisen puolueen ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat Helsingissä ovat Katju Aro, Emilia Taskinen, Pia Brandt, Lauri Alhojärvi, Anna Jensen, Anni Rolig ja Valo Inkinen. Uudenmaan piirissä Vihdissä ehdolle asettuu puolueen toinen varapuheenjohtaja Linnea Tuominen. Ehdokkailta löytyy monipuolista asiantuntijuutta sekä pitkäaikaista kokemusta feministisestä vaikuttamisesta niin puolueen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

“Työmme Helsingin valtuustossa on edistänyt konkreettisesti tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista Helsingissä. Olen tekemästämme työstä ylpeä, ja nyt toivon, että saamme mandaatin jatkaa tätä työtä”, sanoo puolueen puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Katju Aro.

Feministisen puolueen aloitteesta Helsinki on muun muassa vienyt läpi tasa-arvohankkeen, lisännyt sukupuolisensitiivistä kasvatusta päiväkoteihin, edistänyt sukupuolineutraalien intiimitilojen rakentamista sekä päättänyt ryhtyä aktiivisesti torjumaan seksuaalista häirintää ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Puolue on myös tehnyt työtä paperittomien oikeusturvan parantamiseksi ja vammaisten elinikäisten palveluiden laadun parantamiseksi.

Feministisen puolueen nuorimmat kuntavaaliehdokkaat ovat puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, liikenneinsinööri Emilia Taskinen, 24, ja sateenkaariaktivisti ja sosionomiopiskelija Valo Inkinen, 25. Inkinen on vaikuttanut Feministisen puolueen puoluevaltuuskunnassa, Setan nuorisotoimikunnassa ja Trasekin hallituksessa. 

“Haluan olla mukana luomassa kaupunkia, joka on turvallinen ja viihtyisä kaikille sen asukkaille. Nuorten ja eri vähemmistöjen äänet on otettava entistä laajemmin mukaan sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän kaupungin kehittämiseen”, sanoo Inkinen. 

Ehdokkaaksi on asettunut myös Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja Pia Brandt. Puolueen toiminnassa pitkään mukana ollut Brandt on perehtynyt perhepolitiikkaan monikulttuurisen sateenkaariperheen kumppanuusvanhempana ja naisiin kohdistuvan lähisuhdeväkivallan vertaisasiantuntijana. 

“Eriarvoisuuden kasvu on huolestuttavaa. Ehdokkaissamme on onneksi paljon feminististä osaamista, jolla lähteä edistämään yhdenvertaisuutta vuoden 2021 kuntavaaleissa”, sanoo Brandt.

Ehdokasasettelu vuoden 2021 kuntavaaleihin jatkuu, ja Feministisen puolueen tarkoituksena on saada monimuotoisesti ehdokkaita ympäri Suomea. Ehdokkaaksi voi hakea puolueen verkkosivujen kautta. 

Lisätietoja: Katju Aro, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden.Vuonna 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Puolueella on yli tuhat jäsentä ja se toimii koko Suomessa.www.feministinenpuolue.fiHELSINKI, ehdokkaat 15.6.2020 (ikä ja asuinpaikka vaalipäivänä)

Katju Aro, 46, Helsinki, Toukola
puolueen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, graafinen suunnittelija

Emilia Taskinen, 25, Helsinki, Kamppi
puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Vuosaaren Urheilutalon hallituksen jäsen, diplomi-insinööri, liikennesuunnittelija

Pia Brandt, 53,Helsinki, Ruoholahti
Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, maallikkotuomari käräjäoikeudessa, aikuisopettaja

Lauri Alhojärvi, 37, Helsinki, Kurkimäki
Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, alue- ja kulttuurintutkija, soitonopettaja

Anni Rolig, 31, Helsinki, Arabianranta
puoluehallituksen jäsen, puolueen työelämäpolitiikkatyöryhmän puheenjohtaja, hyvinvointiyrittäjä, sosionomiopiskelija

Anna Jensen, 43, Helsinki,Kamppi
puoluevaltuuskunnan jäsen, maallikkotuomari käräjäoikeudessa, kuraattori, väitöskirjatutkija, 

Valo Inkinen, 26, Helsinki, Merihaka
puoluevaltuuskunnan jäsen, sosionomiopiskelija, sateenkaariaktivisti

UUSIMAA, ehdokkaat 15.6.2020 (ikä ja asuinpaikka vaalipäivänä)

Linnea Tuominen, 32, Vihti, Nummela
puolueen toinen varapuheenjohtaja, projekti-insinööri

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *