2. varapuheenjohtaja esittäytyy

Moi!

Olen Henriikka Thompson Helsingistä, Feministisen puolueen 2. varapuheenjohtaja. Koulutuksena maisterin tutkinto yhteiskuntatieteissä (BA Sociology ja MA Social Research). Olen kolmen lapsen vanhempi ja vapaa-ajalla harrastelen liikkumista luonnossa ja ohjatuilla tunneilla, monipuolisia kulttuuritapahtumia, ilmastoaktivismia, sekä feminististä politiikkaa. Suomeen tulin paluumuuttajana muutama vuosi sitten.

Uskaltauduin mukaan Feministisen puolueen toimintaan kuluvan vuoden alussa Helsingin piirin hallituksen uutena jäsenenä. Tässä lyhyessä ajassa on ollut mahtavaa seurata ruohonjuuritason poliittista toimintaa, joka erityisesti kevään eduskuntavaalien aikana näkyi myös ulospäin. Jokainen mukana oleva on toiminnassa oman arjen pyörittämisen päälle, kuvastaen siitä intohimoa, jonka voi löytää itselleen tärkeiden asioiden parista.

Feministinen puolue näyttäytyi heti myös tällaiselle uudelle tulokkaalle ja tavis-perheenäidille konkreettisesti avoimena, erilaisuutta hyväksyvänä, sekä omia rajoja ja jaksamista kunnioittavana toimintana, jossa inhimillisyys korostuu.  Juuri niitä peruspilareita, joiden päälle feministinen politiikka rakentuu. Tavoitteena yhteiskunta, jonka vauraus ei perustu ihmisten ja luonnon riistämiseen, vaan jokaisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Olisikin aika siirtyä degeneratiivisestä talousajattelusta, ja vaihtoehtona tutkia myös muita, hyvinvointia lisääviä malleja, kuten uusintavaa talousajattelua.

Feministisen puoluetoiminnan lisäksi olen ilmastoaktivisti ja mukana vaatimassa tieteeseen perustuvia ilmastotoimia, sekä inhimillistä ympäristöpolitiikkaa. Ilmastokriisi on myös tasa-arvokysymys. Ilmastonmuutoksen tiedetään heikentävän jo entuudestaan heikoimmassa asemassa olevien elinolosuhteita, sekä lisäävän eri ihmisryhmien ja sukupuolten välistä epätasa-arvoa.

Perinnöksi tuleville sukupolville haluan jättää elinkelpoisen maailman, joka ei tämänhetkisillä toimilla ole mahdollista. Suomalaiset ovat ylikulutuksessa maailman kärkisijoilla. Arviolta puolet kulutuksellamme aiheuttamista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy ulkomailla, joka tarkoittaa aiheuttamiemme negatiivisten ympäristövaikutusten siirtämistä rajojemme ulkopuolelle. Uskon, että jokaisella on omalla toiminnallaan mahdollista edesauttaa globaalin ympäristömme tilaa tekemällä pieniä ja kestäviä muutoksia arjessaan.

Rohkaisen kaikkia feministisestä ajattelusta kiinnostuneita mukaan toimintaamme riippumatta koulutustaustasta, iästä, kyvystä sanoittaa asioita tai aikaisemmasta vaikuttamattomuuden kokemuksesta! Feministit ovat yhdenvertaisuuden asialla ja mukaan pääsee matalalla kynnyksellä.

Meihin tutustumisen voi aloittaa lukemalla Feministisen puolueen yleisohjelmaa tai seuraamalla meitä somessa ja lähettämällä sitä kautta viestiä. Instassa olemme @fpuolue ja Facessa @feministinenpuolue. Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen ja meitä voi tukea esim. liittymällä puolueen jäseneksi, kannatusjäseneksi tai tukiryhmään, sekä tulemalla vapaaehtoiseksi.

Kivaa alkanutta syksyä kaikille!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *