1. varapuheenjohtaja esittäytyy

Tervehdys!

Olen Kaarin Allenius Hämeenlinnasta. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja opinto-ohjaaja. Työskentelen aikuisten maahanmuuttajien perusopetuksessa opettajana.

Olen jo aikuistuneiden lasten äitinä ja mummina aktivoitunut uudestaan politiikkaan. Aikaisemmin olin Hämeenlinnassa Vihreä kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen. Olen pitänyt taukoa poliittiseen osallistumiseen, koska en kokenut enää mitään puoluetta poliittiseksi kodikseni. Nyt se koti on löytynyt!

Feminististä puoluetta olen seurannut sen perustamisesta asti ja koin, että nyt on aika toimia aktiivisesti. Feminististä ajattelua sen laaja-alaisuudessa tarvitaan enemmän kuin koskaan. Lapsiperheiltä ei saisi leikata, mutta nykyhallitus aikoo niin tehdä. Lastensuojelun jälkihuollosta on aikomus säästää ja se käy kalliiksi. Pienituloiset kurjistuvat ja se ei ole oikeudenmukaista, reilua eikä kenellekään turvallista. Sukupuolitietoinen budjetointi ei ole vieläkään toteutunut. Tasa-arvo väärin ymmärrettynä voin jopa lisätä epätasa-arvoa ja ikävä kyllä vähemmistöjä yritetään pelotella hiljaisiksi.

Kun kaikki julistautuvat feministeiksi, niin mihin siis tarvitaan esimerkiksi vanhanaikaisia puolueiden naisjaostoja ja mitä he ovat saaneet aikaan? Vai tarvittaisiinko aivan toisenlaista ajattelua. Mitäpä jos ajateltaisiin, että yhteiskunta ei voi enää nojata siihen, että naisvaltaiset hoiva-alat (siellä on myös miehiä) tekevät työt liian vähäisin voimin ja resurssein. Siis konkreettisesti toimittaisiin niin, että ihmisten hoitamisesta saisi samaa palkkaa kuin koneiden hoitamisesta.

Vapaa-ajalla harrastan flamencotanssia ja opiskelua. Viimeisimmät opintoni liittyivät musiikkiterapiaan ja psykologiaan. Taiteen ja kulttuurin tukeminen lisäävät hyvinvointia sekä sosiaalista pääomaa. On tärkeää ottaa feministisestä näkökulmasta taiteen ja kulttuurin osallistava ja työllistävä vaikutus huomioon. 

Puheenjohtajakaudellani haluan lisätä jäsenmääräämme ja näkyvyyttämme myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Feminististä viestiämme tulee selkokielistää ja uutterasti kumota vanhoja vääriä leimoja, joita saattaa puolueen nimi herättää. Uuden puheenjohtajamme Laurin sanoin me keskitymme keräämään kannattajakortteja puolueen palauttamiseksi puoluerekisteriin ja vuonna 2025 palaamme alue- ja kuntavaaleissa rytinällä ottamaan paikkamme.

Tule mukaan!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *