Feministisen puolueen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Emilia Taskinen

Puheenjohtajuudesta luopuvan Katju Aron seuraajaksi on Turussa pidetyssä puoluekokouksessa valittu tänään 26 vuotias liikennesuunnittelija, diplomi-insinööri Emilia Taskinen. Puoluekokouksessa jaettiin myös muut puolueen avaintehtävät.

Viimeisen kaksivuotiskauden puolueen varapuheenjohtajana toiminut Taskinen tuli mukaan puolueeseen asetuttuaan eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2019 vaaleissa. Helsingin Kalliossa asuvalle Taskiselle tärkeitä teemoja ovat kestävä liikkuminen, tiivis kaupunki ja lähiluonto sekä hyvinvointitalous ja yhteisöllisyys.

Taskinen on puolueen vaikuttaja jo toisessa polvessa. Taskinen haluaa tehdä feminististä politiikkaa, koska feminismi auttaa ymmärtämään syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta tavalla, jota politiikka tarvitsee toimiakseen.

“Feministisen puolueen tehtävä on olla moninaisuuden ääni politiikassa, jossa vähemmistöt ovat edelleen marginaalissa. Näen ympärillämme paljon sellaista, mikä uhkaa yhdenvertaista ja syrjimätöntä yhteiskuntaa ja hyvinvointivaltiota. Vähemmistöjen pelkoja tai ilmaston ja luonnon kärsimystä ei nähdä ja kuulla riittävästi”, sanoo Taskinen 

Uudella hallituksella on seuraavalla kaudella edessään suuria päätöksiä puolueen tulevaisuudesta. Erityisen tärkeänä uusi puheenjohtaja näkee puolueen resurssien lisäämisen,  paikallistoiminnan vahvistamisen ja yhteisöllisyyteen panostamisen.

“Meidän tehtävämme seuraavan kauden aikana on määrittää puolueelle uusia ja konkreettisia tavoitteita. Näitä päätöksiä ei tehdä yksilöinä, vaan yhteistyöllä. Yhteisössä on voimaa, jolla luodaan feministisiä utopioita ja tehdään niistä yksi kerrallaan totta, ” toteaa Taskinen.

Puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin projektivastaava (ESR), Fm, Taru Hallikainen Oulusta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Eeva Partanen palvelukehittäjä, medianomi AMK Mäntsälästä. Puheenjohtajisto johtaa yhdessä 9-jäsenistä hallitusta. 

“Haluan olla kehittämässä feminististä puoluetta ja tekemässä kaikki mukaan ottavaa intersektionaalista, feminististä politikkaa, jossa päätöksiä tehdään ajantasaisen tiedon perusteella,” sanoo Taru Hallikainen.

“Pienempien kuntien näkökulman esiintuominen on minulle tärkeää. Kuntien perusrakenteet kaipaavat feminististä politiikkaa ja feministinen puolue voi toimia suunnannäyttäjänä ihmisoikeuksien tuomisessa politiikan keskiöön. Myös yhteisöllisyyden ja osallisuuden luominen on vahvuutemme, “ sanoo Partanen.

Puoluesihteeriksi valittiin koulunkäyntiavustaja, kulttuurintutkija FM, Lauri Alhojärvi Helsingistä.

“Ympäristölle ja ihmiskunnalle tuhoisan, tiedevastaisen politiikan nousu ympäri maailman osoittaa selkeästi tarpeen feministisille vaihtoehdoille. Feministinen puolue työskentelee tinkimättömästi ilmastotoimien, tutkimuksen, kulttuurin sekä ihmis- ja eläinoikeuksien puolesta,” Alhojärvi sanoo.

Uudet luottamushenkilöt aloittavat tehtävässään heti.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *