Feministinen puolue ja Eläinoikeuspuolue solmivat valtakunnallisen vaaliliiton eduskuntavaaleihin 2023

Eläinoikeuspuolue ja Feministinen puolue ovat solmineet valtakunnallisen vaaliliiton eduskuntavaaleihin 2023. Vaaliliitolla uskotaan olevan merkittävä hyöty vaalikampanjoinnissa ja -menestyksessä.

Feministinen puolue on tunnettu ihmisoikeuksien puolustamisesta, kun taas Eläinoikeuspuolue haluaa nostaa ensisijaisesti eläinoikeudet politiikkaan. Miksi vaaliliitto solmittiin?

“Eläinoikeuspuolueen politiikassa ei ole kysymys pelkästä “eläinrakkaudesta”. Kaikkien lajien oikeuksien tuominen pysyväksi osaksi suomalaista politiikkaa on ennen kaikkea oikeudenmukaisuuskysymys. Tämä teema yhdistää sekä EOP:tä että Feminististä puoluetta”, toteaa Saana-Maria Majatie, Eläinoikeuspuolueen 1. varapuheenjohtaja ja ehdokas Helsingistä.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Emilia Taskinen nostaa myös esiin vaaliliiton tekniset hyödyt:

“Vaaliliitto ja yhteistyö Eläinoikeuspuolueen kanssa tuntuu luontevalta valinnalta, sillä yhteisen ideologiapohjan lisäksi kilpailemme samasta näkyvyydestä sellaisten puolueiden kanssa, joiden lähtökohta on täysin eri mm. eduskuntapuolueille myönnettyjen tukien ja valmiiksi tunnettujen kansanedustajien takia. Äänikynnykset ovat korkeat ja vaaliliitto parantaa läpipääsyn mahdollisuuksia.”

27-vuotias Taskinen on itse ehdolla Helsingin vaalipiirissä. Hän peräänkuuluttaa, että päättäjien tehtävä on ylläpitää toivoa oikeudenmukaisesta tulevaisuudesta ja ratkaista ekokriisi, minkä eteen kansanedustajat eivät ole Taskisen mielestä tehneet tarpeeksi. Myös 32-vuotiaan Majatien mukaan nykyiset eduskuntapuolueet tekevät liikaa kompromisseja laaja-alaisen äänestäjäkunnan miellyttämiseksi. “Meillä on eduskunnan ulkopuolisina puolueina mahdollisuus tavoitella ääneen yhteiskuntaa ilman eläintuotantoa.”  

Vaaliliittoja voidaan sopia myös yksittäisissä vaalipiireissä. Vaaliliitossa valituiksi tulevat vaaliliiton eniten ääniä saaneet ehdokkaat puolueidensa äänimääristä riippumatta. Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *