Feministinen puolue parantaisi pakolaisten ja paperittomien asemaa

Feministisen puolueen kuntavaaliohjelmassa kaupunki kuuluu kaikille: lapsille ja nuorille, siirtolaisille, asunnottomille, vanhuksille ja vammaisille ihmisille. Puolue asettaa ehdokkaita yhdeksällä paikkakunnalla. Kuntavaaliohjelma julkaistaan tiistaina 28.2.2017.

”Kuntien tulee ottaa aiempaa paremmin huomioon asukkaiden erilaiset tarpeet. Oikeus kohtuuhintaiseen asumiseen, terveelliseen ympäristöön ja yhdenvertaisiin palveluihin ovat perusoikeuksia. Jokaisella on myös oikeus saada hätätilanteessa välttämätön toimeentulo ja katto pään päälle”, Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Siirtolaisten asema on heikentynyt huomattavasti kiristyneen pakolaispolitiikan vuoksi. Vaaliohjelman mukaan hyvinvoivassa kaupungissa ei tarvitse pelätä sitä, että joutuu viranomaisten pysäyttämäksi ihonvärin vuoksi tai että yhteiskunta hylkää kerjäämisen tai paperittomuuden takia.

”Oleskeluluvan saaneille tarvitaan kuntapaikkoja, mutta kuntien on huolehdittava myös paperittomista. Auttamalla ihmisiä osallisiksi yhteiskunnasta ehkäisemme syrjäytymistä ja sosiaalisia ongelmia”, Katju Aro kertoo.

Yhdenvertaisuutta koulutukseen ja varhaiskasvatukseen

Feministinen puolue uskoo, että yhteinen kaupunki rakentuu sillä, että jokainen lapsi saa toteuttaa itseään täysimittaisesti ja lapsella on mahdollisuus kasvaa vapaana stereotyyppisistä odotuksista.

Puolue esittää subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista kaikkiin kuntiin ja kokonaan maksutonta päivähoitoa. Varhaiskasvatuksen laatua parannetaan riittävällä resurssoinnilla. Puolueen ohjelman mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen tulee olla kunnan tärkeimpiä tavoitteita.

”Syrjinnän ja eriarvoisuuden purkamiseksi tarvitaan rakenteellisia muutoksia. Haluamme panostaa lasten ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten koulutukseen sukupuolten tasa-arvosta, sukupuolen moninaisuudesta, rasismista, yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista”, puolueen varapuheenjohtaja Katriina Rosavaara sanoo.

Elävässä ja viihtyisässä kaupungissa jokaiselle on paikka

Feministinen puolue haluaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja edullista julkista liikennettä. Kaupungin palveluiden tulisi olla kaikkien saavutettavissa 15 minuutissa. Se tarkoittaa esteettömyyttä, saavutettavuutta myös vähävaraisille sekä kaupunkilaisten ja kuntalaisten kuulemista.

”Lähipalveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien lisäksi tarvitsemme viihtyisiä asuinalueita, joissa on hyvä kulkea myös pyörätuolilla ja lastenrattaiden kanssa”, Katju Aro sanoo. ”Kaikille hyvää kaupunkia ei kehitetä kauppakeskusten ja autoilun ehdoilla.”

Feministinen puolue osallistuu ensimmäisiin kuntavaaleihinsa 40 ehdokkaan voimin. Ehdokkaita on yhdeksällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Riihimäellä, Porvoossa, Lohjalla ja Taivassalossa.

Tutustu kuntavaaliohjelmaan täällä.

 

Lisätiedot:

Katju Aro p. 045 133 6012 ja Katriina Rosavaara p. 040 562 2314
puheenjohtajat@feministinenpuolue.fi

Veera Nurmenniemi, viestintävastaava p. 050 438 7998, viestinta@feministinenpuolue.fi

 

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Kesällä 2016 perustettu ja tammikuussa rekisteröity puolue osallistuu keväällä ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin. www.feministinenpuolue.fi.

Veera Nurmenniemi