Feministinen puolue vahvisti ehdokkaansa Helsingissä

Yhteiskuva.png

Feministinen puolue on asettanut seitsemän ehdokasta Helsingissä, jossa se on vaaliliitossa kolmen muun puolueen kanssa. Feministinen puolue tavoittelee ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan vähintään yhtä kansanedustajan paikkaa, mihin sillä on Helsingin vaalipiirissä hyvä mahdollisuus.

Feministisen puolueen Helsingin vaalipiirin vahvistetut ehdokkaat ovat Katju Aro, Tuuli Kamppila, Johannes Koski, Viima Lampinen, Ossi Nyman, Elina Sagne-Ollikainen sekä Emilia Taskinen. Ehdokasjoukko edustaa monimuotoisesti ihmisiä erilaisista taustoista ja vahvaa osaamista yhdenvertaisuuskysymyksissä.

Puolue asetti vain seitsemän ehdokasta, koska se jakaa täyden listan 22 paikkaa yhdessä kolmen muun puolueen kanssa. Piraattipuolueella on myös seitsemän ehdokasta, Liberaalipuolueella viisi ja Eläinoikeuspuolueella kolme ehdokasta.

Feministinen puolue on kuntavaalien kannatuksen perusteella nelikon suurin puolue Helsingissä. Se kisaa vaaliliiton ykkössijasta ja sitä kautta puolueen ensimmäisestä kansanedustajapaikasta. Puolueen puheenjohtaja Katju Aro toi kuntavaaleissa puolueelle sen ensimmäisen valtuustopaikan Helsingissä. Ylen puoluekannatusmittaus on ennustanut ryhmälle “muut” yhtä kansanedustajan paikkaa.

Katju Aro, 44, Feministisen puolueen puheenjohtaja, graafinen suunnittelija toi kuntavaaleissa 2017 puolueelle valtuustopaikan ja toimii parhaillaan Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Aro on yksi puolueen perustajista ja Naisasialiitto Unionin entinen pitkäaikainen puheenjohtaja.

Puolueen Helsingin ehdokkaista yhdenvertaisuusasiantuntija Viima Lampinen, 35, on tunnettu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolustajana ja aiemmasta työstään Seta ry:n puheenjohtajana.

Kirjailija ja uusperheen isä Ossi Nymanille, 40, tärkeitä kysymyksiä ovat ilmastonmuutos ja perustulo.

“Sen sijaan, että pakotamme heikommassa asemassa olevat ihmiset riittämättömällä palkalla vastenmielisiin töihin, tulee meidän tarjota jokaiselle Suomen kansalaiselle vastikkeeton perustulo, joka vapauttaa heidät työskentelemään yhteiskunnan hyväksi itse valitsemallaan tavalla”, Nyman sanoo. “Meidän on luovuttava ajattelusta, jonka mukaan kaikki työ on arvokasta. Siinä, että ihminen joutuu esimerkiksi työkseen tekemään tuhoa ympäristölle, ei ole mitään arvokasta.”

Transaktivisti ja ekonomi Tuuli Kamppila, 31, toimii Feministisen puolueen varapuheenjohtajana ja tuli valituksi luottamushenkilöksi Vuosaaren urheiluhallin johtokuntaan viime kuntavaaleissa Helsingissä.

Käyttöliittymäsuunnittelija ja perheenisä Johannes Koski, 41, työskentelee myös vapaaehtoisena nuorten parissa ja ylläpitää kiusaamisesta ja häirinnästä vapaata peliyhteisöä.

Fysioterapeutti ja kuntoutuksen maisteri Elina Sagne-Ollikainen, 36, on työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta erityisesti vammaisten henkilöiden osallisuuden edistämiseksi.

Liikenteeseen ja maankäyttöön erikoistunut yliopisto-opiskelija Emilia Taskinen, 23, näkee ilmasto- ja ympäristöasiat aikamme tärkeimpinä kysymyksinä.

“Yhteiskuntamme ongelmat ratkaistaan ihmiset ja ympäristö edellä. Turvallinen yhteiskunta edellyttää eriarvoisuuden poistamista ja taloudellisia ympäristötekoja ilmastonmuutosta vastaan”, Taskinen sanoo.

Feministinen puolue osallistuu eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa. Puolueella on ehdokkaita kaikissa vaalipiireissä.

Lisätiedot:

Katju Aro, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Vuonna 2016 perustettu puolue sai vuoden 2017 kuntavaaleissa yhden valtuustopaikan. www.feministinenpuolue.fi.Heidi Kurvinen