Feministisen puolueen eurovaalikampanja käynnistyy – tavoitteena ihmisoikeuksien ja ilmastojohtajuuden kaikille avoin Eurooppa

Feministinen puolue aloittaa eurovaalikampanjansa tiistaina 7. toukokuuta. Puolueen vaaliohjelman kolme tärkeintä tavoitetta ovat ihmisoikeudet, inhimillinen maahanmuuttopolitiikka ja ilmastonmuutoksen torjunta. Puolue osallistuu vaaleihin kolmen ehdokkaan voimin.

Feministinen puolue korostaa eurovaaliohjelmassaan Siltoja, ei muureja, että turvallisen ja paremman elämän etsiminen on jokaisen oikeus. Inhimillisen maahanmuuttopolitiikan lisäksi Feministinen puolue vaatii Euroopan unionilta vahvaa roolia ihmisoikeuksien puolustajana ja ilmastojohtajuutta.

“Näissä vaaleissa on varmistettava, että Suomi on Euroopan unionissa vahva ihmisoikeuksien puolestapuhuja ja toimii aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Euroopan on kyettävä puolustamaan jakamatonta ihmisarvoa ajassa, jossa ihmisoikeuksia vastaan hyökätään yhä voimakkaammin,” puolueen puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Katju Aro sanoo.

“Nationalismin nousun myötä näemme Euroopassa konservatiivisia johtajia ja sulkeutuneita valtioita, joissa kansalaisoikeuksia vähitellen kavennetaan. EU:n rajoille nousee muureja, joilla pidämme yllä erottelua meihin ja muihin ja joita suojelemme yhä kovenevin ottein. EU on suurien haasteiden edessä, kun sen on näistä jakolinjoista huolimatta saatava kaikki jäsenmaat mukaan ekologiseen jälleenrakentamiseen. Paras vastavoima nationalismille ja voimakkain ääni ilmaston puolesta on äänestää enemmän feministejä Euroopan parlamenttiin”, Aro sanoo.

Feministisen puolueen ehdokkaita eurovaaleissa ovat Katju Aron lisäksi tamperelaiset kirjoittaja-opettaja Tero Hannula ja Feministisen puolueen Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja, oikeustieteen maisteriopiskelija Minna Karvonen.

“Samaan aikaan, kun torjumme ilmastonmuutosta, joudumme torjumaan myös äärioikeiston ja fasismin nousua. Euroopan Unionin on syytä olla edelläkävijä kummassakin. On tunnistettava ne syyt, jotka saavat erityisesti miehet liittymään ihmisvastaisiin liikkeisiin ja rakennettava sellaista uutta Eurooppaa, joka nojaa vahvaan sivistykseen, kulttuuriin ja jokaisen ihmisen oikeuteen olla olemassa omana itsenään”, Tero Hannula sanoo.

“Meidän on pidettävä kiinni tärkeimmistä arvoistamme – ihmisarvon jakamattomuudesta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Oikeusvaltio- ja demokratia-ajattelu ovat Euroopan arvokkainta ydintä, mutta ne ovat monessa jäsenmaassa uhattuina. Unkari ja Puola rikkovat oikeusvaltioperiaatetta tavalla, jota ei voi hyväksyä. Oikeusvaltiota on murennettu myös Suomessa turvapaikanhakijoiden oikeusturvan heikennyksillä”, Minna Karvonen sanoo.

Feministinen puolue osallistuu ensimmäisiin eurovaaleihinsa osana eurooppalaista feminististen puolueiden verkostoa. Ruotsin sisarpuolueella (Feministiskt Initiativ) on ollut kuluvalla kaudella edustaja, Soraya Post, Euroopan parlamentissa.

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Vuonna 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. www.feministinenpuolue.fiVeera Nurmenniemi