Pinkit tuolit -flash mob eduskuntatalon portailla: Feministinen puolue haluaa astua vallan huoneisiin

Kuva: Satu Lehtinen

Kuva: Satu Lehtinen

Feministinen puolue järjesti torstaina 4.4. klo 17 eduskuntatalolla Pinkit tuolit -flash mobin. Tempauksellaan puolue osoitti haluavansa ottaa paikkansa vallan huoneissa, joissa päätökset tehdään.

Feministinen puolue osallistuu tänä keväänä ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa tavoitteenaan vähintään yhden ehdokkaan läpimeno. Kansanedustajan paikka vahvistaisi puolueen mahdollisuuksia vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon.  

“Pinkit tuolit symboloivat kaikkia niitä ihmisiä, joiden ääni ei vielä kuulu poliittisessa päätöksenteossa riittävästi, ja joiden ääntä Feministinen puolue haluaa vahvistaa. Nämä tuolit on nyt aika viedä eduskuntaan”, sanoo puolueen puheenjohtaja Katju Aro, jolla on hyvät mahdollisuudet päästä läpi Helsingissä.

Tuoreessa mielipidemittauksessa Aro on ainoa eduskunnan ulkopuolisen puolueen ehdokas, joka ylsi Helsingin vaalipiirin 20 suosituimman ehdokkaan listalle. Hänen johtamansa puolueen tavoitteena on rakentaa rasismista vapaata, syrjimätöntä ja yhdenvertaista Suomea.

“Me haluamme olla mukana määrittelemässä sitä, mikä politiikassa on tärkeää. Sen sijaan, että pyydämme muutosta, haluamme ottaa paikkamme äänestäjinä, ehdokkaina ja tulevina päättäjinä. On korkea aika nostaa ihmisarvon suojeleminen ja syrjimättömyys politiikan tärkeimmiksi tavoitteiksi”, Aro jatkaa.

Pinkit tuolit -flash mob alkoi torstaina 4.4. klo 17.00 eduskuntatalon portailla. Tempaus näkyi myös sosiaalisessa mediassa, jossa käytettiin tunnisteita #votepink ja #otapaikkasi. Eduskunnan lisäksi pinkkejä tuoleja näkyi torstain mittaan myös muilla julkisilla paikoilla eri puolilla maata.

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Vuonna 2016 perustettu puolue sai vuoden 2017 kuntavaaleissa yhden valtuustopaikan. www.feministinenpuolue.fi.

Heidi Kurvinen