Feministinen puolue: “Ainakin yksi ehdokas läpi eduskuntaan”

Tiedote

Uusi puheenjohtajisto luotsaa Feministisen puolueen kohti supervaalikautta.

Feministisen puolueen puoluekokouksessa äänestettiin sunnuntaina uudesta puheenjohtajistosta. Katju Aro jatkaa puheenjohtajana, ja uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Tuuli Kamppila ja Pazilaiti Simayijiang.

“Tavoitteemme on kasvattaa puoluetta ja saada vähintään yksi ehdokas läpi eduskuntavaaleissa,” jatkokaudelle valittu Katju Aro sanoo.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana aloittava Tuuli Kamppila on 29-vuotias kauppatieteiden maisteri ja Feministisen puolueen Helsingin piirijärjestön hallituksen jäsen. Hänen tavoitteensa on, että puolueen politiikka on helposti lähestyttävää.

“Eduskuntavaaleihin mennessä olemme aktiivisia kaikissa suurissa kaupungeissa. Kahden vuoden päästä ratkaistaan mihin suuntaan tätä yhteiskuntaa rakennetaan,” Kamppila sanoo.

Pazilaiti Simayijiang on 18-vuotias ylioppilas ja Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen. Hän on mukana perustamassa valtakunnallista feminististä nuorisojärjestöä. Hänen tavoitteensa on, että eduskuntavaaleissa nähdään paljon nuoria ehdokkaita puolueen listoilla.

“Nuoret muodostavat ison osan yhteiskunnasta. Heidän tulee itse voida vaikuttaa heitä koskeviin päätöksiin,” Simayijiang sanoo.

Puoluekokous käynnisti myös puolueen toimenpideohjelmien kehittämisen. Jäsenet hyväksyivät sunnuntaina esimerkiksi aloitteet Feministisen puolueen omasta asepalvelusmallista, feministisestä perustulomallista, saamelaisoikeuksien edistämisestä ja kuuden tunnin työpäivästä.

Lisätietoja:
Katju Aro, puheenjohtaja, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi
Tuuli Kamppila, ensimmäinen varapuheenjohtaja, p. 040 574 6248, kamppilatuuli@gmail.com
Pazilaiti Simayijiang, toinen varapuheenjohtaja, p. 045 847 6763, pazilaiti.simayijiang@gmail.com

Feministinen puolue