Feministinen puolue mukana eurovaaleissa

Feministinen puolue on julkistanut eurovaaliehdokkaansa ja osallistuu vaaleihin kolmen ehdokkaan voimin. Puolueen tavoitteena on nostaa EU:n maahanmuuttopolitiikka, ihmisoikeudet ja ilmastonmuutos eurovaalien tärkeimmiksi kysymyksiksi.

“Haluamme rakentaa Eurooppaa, joka puolustaa jakamatonta ihmisarvoa ajassa, jossa ihmisoikeuksia kohtaan hyökätään yhä voimakkaammin. Näissä vaaleissa on varmistettava, että Suomi on Euroopan unionissa vahva ihmisoikeuksien puolestapuhuja ja toimii aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, sanoo puolueen puheenjohtaja Katju Aro.

Feministisen puolueen ehdokkaat eurovaaleissa ovat puolueen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Katju Aro, Helsingistä sekä kirjoittaja-opettaja Tero Hannula, ja oikeustieteen maisteriopiskelija ja Feministisen puolueen Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Minna Karvonen, Tampereelta.

Feministinen puolue on osa kansainvälistä liikettä, jossa useissa Euroopan maissa on perustettu feministisiä puolueita vastavoimaksi oikeistopopulististen ja konservatiivisten äänten nousulle. Ruotsin sisarpuolueella (Feministiskt Initiativ) on jo oma edustaja, Soraya Post, Euroopan parlamentissa. Suomen Feministisen puolueen eurovaalikampanja käynnistyy toukokuussa.

Veera Nurmenniemi