Puoluekokouksesta alkaa Feministisen puolueen eduskuntavaalityö

LEHDISTÖTIEDOTE 18.9.2017

Espoossa järjestetään viikonloppuna kautta aikain ensimmäinen Feministisen puolueen puoluekokous. Sunnuntaina puolueelle äänestetään uusi puheenjohtajisto.

Kevään kuntavaaleissa läpimurtonsa tehneellä Feministisellä puolueella on viikonloppuna edessään historiansa ensimmäinen puoluekokous. Espoossa järjestettävään puoluekokoukseen odotetaan noin viidesosaa puolueen 600 jäsenestä.

“Puoluekokous käynnistää matkamme kohti eduskuntavaaleja. Meillä on kaksi vuotta aikaa kasvattaa puoluetta valtakunnalliseksi ja eduskuntavaalivalmiuteen. Puolueen ensimmäinen vuosi ja kevään vaalivoitto antavat hyvän startin tälle työlle,” puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Kokouksessa puolueelle äänestetään uusi puheenjohtajisto. Puheenjohtajaksi on ehdolla jatkokaudelle Helsingin kaupunginvaltuutettu Katju Aro, ja uusiksi varapuheenjohtajiksi Helsingin kaupungin nuorisojaoston jäsen Pazilaiti Simayijiang ja Feministisen puolueen Helsingin piirijärjestön hallituksen jäsen Tuuli Kamppila. Jäsenet äänestävät myös puoluekokousaloitteista. Niissä esitetään muun muassa Feministisen puolueen oman asepalvelusmallin ja perustulomallin kehittämistä sekä toivotaan puolueelta kantaa saamelaiskysymykseen, nollatuntisopimuksiin ja kuuden tunnin työpäivään.

“Monet puoluekokousaloitteista käsittelevät laajoja kysymyksiä, koska meillä on uutena puolueena vielä paljon ohjelmatyötä tehtävänä. Erityisesti tärkeinä pidän aloitteita feministisestä perustulomallista ja laajan turvallisuuden sukupuolineutraalista ase- tai kansalaispalvelusmallista,” Aro sanoo.

Kokouksessa otetaan kantaa myös puolueen presidentinvaaliehdokkaaseen. Puoluehallituksen esitys on, ettei puolue asetu kenenkään yksittäisen ehdokkaan taakse, vaan pyrkii haastamaan kaikkia ehdokkaita ottamaan voimakkaammin kantaa ihmisoikeuskysymyksiin.

Kaikki Feministisen puolueen jäsenet saavat osallistua puoluekokoukseen. Kokoukseen saapuu myös Ruotsin Feministisen puolueen edustaja.

 

Feministisen puolueen puoluekokous

Aika: La 23.9. klo 10–18 ja su 24.9. klo 10–15. Ilmoittautuminen la klo 9.00 alkaen

Paikka: Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo. Tila on esteetön.

Verkkosivu: www.feministinenpuolue.fi/puoluekokous-2017

 

Lisätietoja:

Katju Aro, puheenjohtaja, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Veera Nurmenniemi, viestintäpäällikkö, p. 050 4387998, veera.nurmenniemi@feministinenpuolue.fi

 

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Kesällä 2016 perustetulla ja tammikuussa 2017 rekisteröidyllä puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. www.feministinenpuolue.fi

 

 

Veera Nurmenniemi