Turvallisuutta edistetään inhimillisellä pakolaispolitiikalla

Tiedote

Feministinen puolue osallistuu ensimmäistä kertaa politiikan suurtapahtuma SuomiAreenaan, jonka teemana on tänä vuonna turvallisuus. Puolueen mukaan turvallisempi Eurooppa edellyttää inhimillisempää otetta siirtolaiskysymyksiin.

SuomiAreena alkaa Feministisen puolueen osalta näyttävästi torstaina 19. heinäkuuta, jolloin Taavi-sillalla nähdään Euroopan nykyistä siirtolaispolitiikkaa vastustava flashmob. Se kiteyttää puolueen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ytimen: muurien sijaan tulee rakentaa siltoja.

”Nykyinen siirtolaispolitiikka vahvistaa jakoa meidän ja muiden välillä, mikä puolestaan tarjoaa kasvualustan inhimilliselle kärsimykselle ja rasismille. Tähän on tultava muutos sekä Suomessa että laajemmin Euroopassa – tarvitsemme siltoja, emme muureja”, sanoo Feministisen puolueen toinen varapuheenjohtaja Pazilaiti Simayijiang.

Perjantaina 20. heinäkuuta Feministisen puolueen järjestämä paneelikeskustelu ”Ihmisiä rajalla – inhimillinen turvallisuus ja uusi ulkopolitiikka” jatkaa pohdintaa nykyisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ongelmakohdista. Feministisen puolueen mukaan inhimillinen turvallisuus tulisi asettaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan kärjeksi.

“Feministinen ulkopolitiikka tarkoittaa yhteiskuntaa, jossa maan sisäistä ja maiden välistä eriarvoisuutta torjutaan määrätietoisesti ja avoimesti. Se on myös aktiivista pakolaispolitiikkaa ja vastuun kantamista globaaleista haasteista, kuten ilmastonmuutoksen aiheuttamasta siirtolaisuudesta. Silläkin ehdolla, että meidän tulee muuttaa elintapojamme tai luopua asioista, joita pidämme itsestäänselvyytenä”, Simayijiang sanoo. 

Paneelissa keskustelevat Simayijiangin lisäksi Ruotsin Feministisk Initiativin puheenjohtaja Gita Nabavi, SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri sekä Crisis Management Initiativen neuvonantaja Elisa Tarnaala. Keskustelu käydään englanniksi ja sen juontaa politiikan toimittaja Anne Moilanen.

Feministisen puolueen flashmob Taavi-sillalla torstaina 19. heinäkuuta klo 16.00 ja paneelikeskustelu ”Ihmisiä rajalla – inhimillinen turvallisuus ja uusi ulkopolitiikka” Eetunaukiolla perjantaina 20. heinäkuuta klo 13.

Lisätietoja:
Pazilaiti Simayijiang, Feministisen puolueen varapuheenjohtaja, p. 0458476763

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Kesällä 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Heidi Kurvinen