Feministinen puolue SuomiAreenassa: “Turvallisuutta rakennetaan silloilla, ei muureilla”

Kuva: Pyry Kantonen

Kuva: Pyry Kantonen

Tiedote

Taavi-silta täyttyi pinkistä savusta, kun Feministisen puolueen tempaus inhimillisemmän siirtolaispolitiikan puolesta käynnistyi torstaina iltapäivällä. 20 metriä pitkä banderolli julisti “Siltoja ei muureja”.

Feministinen puolue halusi tempauksellaan haastaa ihmisiä pohtimaan, mitä turvallisuuden saavuttaminen edellyttää.

“Muurien sijaan meidän tulisi keskittyä rakentamaan siltoja, mikä tarkoittaa muun muassa inhimillisempää pakolaispolitiikkaa ja kykyä asettua toisen ihmisen asemaan. On myös aika kantaa vastuu poliittisista päätöksistä, jotka ovat kasvattaneet eriarvoisuutta Suomessa ja Euroopassa”, sanoo Feministisen puolueen toinen varapuheenjohtaja Pazilaiti Simayijiang.

Tempaus otti samalla kantaa SuomiAreenan teemoihin, jotka ovat tänä vuonna turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Feministisen puolueen mukaan inhimillinen turvallisuus tulee asettaa turvallisuuspolitiikan kärjeksi. Suvaitsevaisuuden sijaan tulisi puolueen mukaan puhua yhdenvertaisuudesta.

“Suvaitsevaisuus sisältää aina hierarkian sen välillä, kuka suvaitsee ja ketä suvaitaan. Näin rakennamme näkymätöntä muuria ja eroa meidän ja muiden välille. Suvaitsemisen sijaan meidän tulee pyrkiä kohti aitoa yhdenvertaisuutta. Vasta silloin voimme taata turvallisuuden ja hyvinvoinnin kaikille”, Simayijiang sanoo.

SuomiAreena jatkuu Feministisen puolueen osalta perjantaina 20. heinäkuuta klo 13.00, jolloin Eetunaukiolla kuullaan Feministisen puolueen järjestämä paneelikeskustelu ”Ihmisiä rajalla – inhimillinen turvallisuus ja uusi ulkopolitiikka”. Paneelissa ovat keskustelemassa Simayijiangin lisäksi Ruotsin Feministisk Initiativin puheenjohtaja Gita Nabavi, SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri sekä Crisis Management Initiativen neuvonantaja Elisa Tarnaala. Keskustelu käydään englanniksi ja sen juontaa politiikan toimittaja Anne Moilanen.

Lisätietoja:
Pazilaiti Simayijiang, Feministisen puolueen varapuheenjohtaja, p. 0458476763

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Kesällä 2016 perustetulla puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

 

Heidi Kurvinen