Feminististä puoluetta voi nyt äänestää koko maassa

Kuva: Mette Erikkilä

Kuva: Mette Erikkilä

Tiedote

Feministinen puolue on vahvistanut eduskuntavaaliehdokkaita kaikkiin vaalipiireihin. Puolueen vaalikampanja käynnistyy 25. helmikuuta Cafe Damascuksessa Helsingissä.

Feministinen puolue tavoittelee ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan vähintään yhtä kansanedustajan paikkaa. Uusien vahvistuneiden ehdokkaiden myötä Feminististä puoluetta voi äänestää kaikissa vaalipiireissä.

“Uuden puolueen on tärkeää tehdä tavoitteitaan tunnetuksi joka vaalipiirissä. Oli silti kunnianhimoista lähteä tavoittelemaan ehdokkaita koko Suomeen. Siksi tuntuu hienolta, että meillä on nyt vahvistettuja ehdokkaita koko maassa. Yksikin ehdokas riittää siihen, että voimme osallistua poliittiseen keskusteluun ja nostaa vaaliohjelmamme tavoitteita esiin paikallisesta näkökulmasta”, puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Puolue osallistui vuoden 2017 kuntavaaleihin yhdeksässä kunnassa, vaikka se oli rekisteröity puolueeksi vain muutama kuukausi ennen vaaleja. Puheenjohtaja Katju Aro toi äänimäärällään puolueelle valtuustopaikan Helsingissä. Moni puolueen kannattaja jäi kuitenkin silloin vielä kaipaamaan ehdokasta omalle paikkakunnalleen.

“Toive syrjimättömästä yhteiskunnasta ja ihmisoikeuksien täydestä toteutumisesta yhdistää ihmisiä eri puolilla Suomea. Haluamme varmistaa, että heidän äänensä tulee kuulluksi ja valtakunnan politiikassa nähdään keväällä todellinen muutos. Tällä joukolla meillä on hyvät edellytykset yhden tai useammankin ehdokkaan läpimenoon”, puheenjohtaja Aro sanoo.

Feministinen puolue on lähellä kansanedustajan paikkaa Helsingin vaalipiirissä, jossa se on vaaliliitossa Eläinoikeuspuolueen, Piraattipuolueen sekä Liberaalipuolueen kanssa. Feministinen puolue oli kuntavaaleissa kannatukseltaan nelikon suurin puolue. Ylen puoluekannatusmittaus on ennustanut ryhmälle “muut” yhtä kansanedustajan paikkaa. Tämä tarkoittaa, että eduskuntaan nousisi yksi kansanedustaja muusta kuin nykyisistä eduskuntapuolueista.

Feministisen puolueen 38 ehdokasta edustavat monimuotoisesti ihmisiä erilaisista taustoista ja monenlaista asiantuntijuutta. Ehdokaslista löytyy alta. Ehdokkaita voi tavata 25. helmikuuta puolueen vaalikampanjan avauksessa, jossa julkistetaan puolueen eduskuntavaaliohjelma “100 aloitetta yhdenvertaisuudesta”. Ehdokasasettelu jatkuu vielä.

Feministisen puolueen vaalikampanjan avaus

Aika: maanantaina 25. helmikuuta, klo 10–11.00. Ehdokkaiden haastattelut klo 11–11.30.
Paikka: Cafe Damascus, Sturenkatu 11, Helsinki (Kalliolan Setlementtitalo).

Lisätiedot:

Veera Nurmenniemi, p. 050 438 7998, tiimi@feministinenpuolue.fi

Puheenjohtajan haastattelupyynnöt:

Katju Aro, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Feministisen puolueen 19.2.2019 mennessä vahvistetut eduskuntavaaliehdokkaat

HELSINKI

Katju Aro
Tuuli Kamppila
Johannes Koski
Viima Lampinen
Ossi Nyman
Elina Sagne-Ollikainen

UUSIMAA                               

Sirpa Acquah
Lauri Alhojärvi
Sointu Condé
Anna Jensen
Helmi Jokinen
Eeli Kytömäki
Katri Niemi
Jonne Peltola
Anni Rolig
Max Ryynänen
Anu Saari-Gomez
Amerpreet Singh-Kaur
Emilia Taskinen
Linnea Tuominen

VARSINAIS-SUOMI

Miska Karhu
Nora Länsiö
Mari Säisä

PIRKANMAA

Tero Hannula
Minna Karvonen
Annika Pajuluoma
Annamaija Saarela

SATAKUNTA

Aino Unonius

HÄME

Taija Kostia-Hakola
Tetti Vähämaa

KAAKKOIS-SUOMI

Pia Brandt

VAASA

Asta Silvanne

SAVO-KARJALA  

Johanna Pohtinen

KESKI-SUOMI

Saara Huttunen

OULU

Taru Hallikainen
Terhi Heimonen

LAPPI

Linnea Jallinmäki (lisäys 20.3.2019: ehdokassopimus purettu)
Marjo Laukkanen

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Tammikuussa 2017 rekisteröity puolue osallistuu kuluvan vuoden sisällä niin eduskuntavaaleihin, maakuntavaaleihin kuin eurovaaleihinkin. www.feministinenpuolue.fi.

Sara Mäkäräinen