Feministinen puolue: Eduskuntavaaleihin ehdokkaita kaikista vaalipiireistä

Tiedote

Feministinen puolue on julkistanut ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa Helsingin ja Pirkanmaan vaalipiireistä. Eduskuntavaaleihin ensimmäistä kertaa osallistuvan puolueen tavoitteena on, että sitä voi äänestää kaikissa vaalipiireissä.

Feministinen puolue lähtee ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa tavoitteenaan saada kansanedustajan paikka sekä Helsingin että Uudenmaan vaalipiiristä. Helsingissä ehdokkuutensa ovat vahvistaneet puolueen puheenjohtaja Katju Aro sekä molemmat varapuheenjohtajat Tuuli Kamppila sekä Pazilaiti Simayijiang.

“Feministisen politiikan aika on nyt. Perinteiset puolueet eivät ole pystyneet tarjoamaan ratkaisuja tämän ajan polttaviin ongelmiin, kuten eriarvoisuuteen ja syrjintään, työn ja hoivan epätasaiseen jakautumiseen tai ilmastonmuutokseen”, sanoo Katju Aro.

Kevään 2017 kuntavaaleissa Katju Aro oli yksi vaalien yllättäjistä ja toi Feministiselle puolueelle sen ensimmäisen valtuustopaikan.

Pirkanmaalta ehdolle lähtevät Feministinen puolue Pirkanmaan puheenjohtaja Annamaija Saarela, Pirkanmaan piirijärjestön varapuheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Minna Karvonen sekä piirijärjestön hallituksen jäsen Annika Pajuluoma.

Puolueen vaaliohjelma “100 aloitetta yhdenvertaisuudesta” julkaistaan alkuvuodesta. Sen punaisena lankana on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, joita tavoitellaan kaikilla politiikan osa-alueilla konkreettisten toimenpidealoitteiden kautta. Ohjelman kärkiteemoja ovat ilmastonmuutos, työelämän murros ja sosiaaliturvan uudistaminen.

”Tavoitteenamme on esitellä kunnianhimoinen vaaliohjelma, joka nimeää konkreettisesti ne toimenpiteet, joita yhdenvertaisuuden saavuttaminen yhteiskunnassa edellyttää. Haluamme haastaa muut puolueet työskentelemään tehokkaammin näiden tavoitteiden puolesta. Sanojen aika on ohi, nyt tarvitaan tekoja.”

Puolueen ehdokasasettelu on edelleen käynnissä. Sen tavoitteena on asettaa vähintään yksi ehdokas jokaiseen vaalipiirin, jotta Feminististä puoluetta voisi näissä vaaleissa äänestää kaikkialla Suomessa.

Lisätietoja: Katju Aro, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Tammikuussa 2017 rekisteröity puolue osallistuu seuraavan vuoden sisällä niin eduskuntavaaleihin, maakuntavaaleihin kuin eurovaaleihinkin. www.feministinenpuolue.fi

Feministisen puolueen ensimmäiset ehdokkaat Helsingissä: puolueen puheenjohtaja Katju Aro sekä varapuheenjohtajat Tuuli Kamppila ja Pazilaiti Simayijang.

Feministisen puolueen ensimmäiset ehdokkaat Helsingissä: puolueen puheenjohtaja Katju Aro sekä varapuheenjohtajat Tuuli Kamppila ja Pazilaiti Simayijang.

ehdokkaat-pirkanmaa.jpg

Feministisen puolueen ensimmäiset ehdokkaat Pirkanmaalla: piirin varapuheenjohtaja Minna Karvonen, piirin puheenjohtaja Annamaija Saarela ja piirin hallituksen jäsen Annika Pajuluoma.

Katju Aro