Feministinen puolue haastaa presidenttiehdokkaat

Feministinen puolue päätti, ettei se asetu kenenkään yksittäisen presidenttiehdokkaan taakse puoluekokouksessaan lauantaina. Puolue haastaa sen sijaan kaikki presidenttiehdokkaat ottamaan voimakkaammin kantaa ihmisoikeuksien puolesta.

“Kun demokratiaa haastetaan, siihen on vastattava entistä suuremmalla avoimuudella ja inhimillisyydellä. Ihmisoikeuksilla ei ole arvoa, ellei niitä puolusteta juuri silloin, kun ne ovat eniten uhattuina. Tätä nykyinen presidentti ei ole mielestäni ääripää-puheessaan ymmärtänyt”, puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Feministinen puolue haluaa nähdä presidenttinä arvojohtajan, joka on ihmisoikeuksien aktiivinen puolustaja eikä taivu poliittisen painostuksen alla. Arvojohtaja tuomitsee rasismin selväsanaisesti ja pyrkii laajentamaan keskustelun tilaa, ei kaventamaan sitä. Hän kuuntelee osattomuutta kokevia ja niitä, joita yhteiskunnan jakautuminen pelottaa tai suoraan uhkaa.

Feministinen puolue haastaa ehdokkaita kertomaan, miten he presidenttinä parantaisivat inhimillistä turvallisuutta. Puolueen mukaan inhimillisen turvallisuuden takaaminen ja aktiivinen edistäminen tulee olla Suomen turvallisuuspolitiikan ensisijainen tavoite.

“Turvallisuuspoliitiikka on perinteisesti pyrkinyt suojaamaan valtioita ja niiden rajoja. Samaan aikaan Euroopan rajoilla kuolee ihmisiä, Suomi on Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille ja Pohjoismaat myyvät aseita ihmisoikeuksia loukkaaville valtioille. Miten presidenttiehdokkaat ratkoisivat näitä ongelmia?”, Aro kysyy.

Historian ensimmäinen Feministisen puolueen puoluekokous järjestetään viikonloppuna Espoossa. Presidenttiehdokkaista keskusteltiin kokouksessa lauantaina, ja sunnuntaina äänestetään puolueen puheenjohtajistosta ja puoluekokousaloitteista.

Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden. Kesällä 2016 perustetulla ja tammikuussa 2017 rekisteröidyllä puolueella on yksi kaupunginvaltuutettu Helsingissä. www.feministinenpuolue.fi

Katju Aro