Feministinen puolue vaaliliittoon Helsingissä – kärkipaikkaa tavoittelevat Tuuli Kamppila, Pazilaiti Simayijiang ja Katju Aro

Tiedote

Feministinen puolue lähtee Helsingin vaalipiirissä eduskuntavaaleihin vaaliliitossa Eläinoikeuspuolueen, Piraattipuolueen ja Liberaalipuolueen kanssa. Puolueen hallitus vahvisti Ylen ennakkotietona julkaiseman vaaliliittoon osallistumisen kokouksessaan torstaina 10.1.2019. Tavoitteena on saada vaaleissa läpi vähintään yksi puolueen ehdokas.

Feministinen puolue oli viime kuntavaaleissa kannatukseltaan vaaliliiton suurin puolue ja tavoittelee vaaliliiton ykkössijaa. Tällöin läpimenevä kansanedustaja tulisi Feministisestä puolueesta. Helsingissä kärkipaikkaa tavoittelevat Feministisen puolueen puheenjohtaja, graafinen suunnittelija, taiteen maisteri Katju Aro sekä molemmat varapuheenjohtajat, transaktivisti, kauppatieteiden maisteri Tuuli Kamppila sekä Suomen nuorin puoluejohtaja, 19-vuotias uiguuriaktivisti Pazilaiti Simayijiang.

Ainakin yhden ehdokkaan läpimenoon on hyvät edellytykset. Vuoden 2015 kuntavaaleissa vaaliliiton puolueet saivat yhdessä yli 10 000 ääntä, joista Feministinen puolue keräsi noin 5000 ääntä. Helsingissä kansanedustajan paikka voi irrota runsaalla 13 000 äänellä.

Vaaliliiton puolueiden tulee siis yhdessä saada vain muutama tuhat ääntä enemmän kuin kuntavaaleissa, jotta vaaliliiton eniten ääniä saanut ehdokas pääsee läpi. Kevään 2017 kuntavaaleissa Katju Aro oli yksi vaalien yllättäjistä ja toi Feministiselle puolueelle sen ensimmäisen valtuustopaikan.

“Menimme läpi kuntavaaleissa vaikka puolue oli rekisteröity vasta pari kuukautta aikaisemmin. Uskomme, että tuloksellinen ja näkyvä työ Helsingin valtuustossa on sen jälkeen tuonut puolueelle lisää kannattajia ja tukijoita. Vaaliliiton ansiosta äänestäjän ei tarvitse pelätä äänensä menevän hukkaan, minkä uskomme tuovan meille paljon uusia äänestäjiä”, Katju Aro sanoo.

Vaaliliitto ei sido keskenään erilaisia puolueita tekemään yhteistyötä poliittisten sisältöjen suhteen. Vaaliliiton kaikkien puolueiden vaaliohjelmia yhdistää kuitenkin yhdenvertaisuuden edistäminen.

“Meille yhdenvertaisuus on vaalien kärkiteema. Vaadimme siksi myös kaikkia vaaliliiton puolueita sitoutumaan siihen, että keneltäkään vaaliliiton ehdokkaalta ei hyväksytä seksististä, rasistista tai muuta syrjinnäksi tai häirinnäksi luettavaa käytöstä”, Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Lisätietoja: Katju Aro, p. 045 133 6012, katju.aro@feministinenpuolue.fi

Feministisen puolueen politiikan perustana ovat syrjimättömyys, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus. Tammikuussa 2017 rekisteröity puolue osallistuu seuraavan vuoden sisällä niin eduskuntavaaleihin, maakuntavaaleihin kuin eurovaaleihinkin. www.feministinenpuolue.fi

Heidi Kurvinen