Ehdokkaat

Feministisen puolueen hallituksesta, puheenjohtajista sekä puoluesihteeristä äänestetään puoluekokoussunnuntaina 24. syyskuuta 2017. Tutustu täällä ehdokkaisiin ja tule äänestämään puoluekokoukseen! Jos haluat itse asettua ehdolle, ota yhteyttä tiimi@feministinenpuolue.fi

                                                  

 

Puheenjohtajavaali

 
 
Kuva: Kaisa Sojakka

Kuva: Kaisa Sojakka

1. Katju Aro

Feministisen puolueen toinen toimintavuosi käynnistyy aivan uudessa tilanteessa. Puolue on löytänyt oman äänensä ja seisoo jo omilla jaloillaan. Seuraavaksi sen tulisi kasvaa valtakunnalliseksi, se on tehtävä meille kaikille, yhdessä. Toivon, että saan olla luotsaamassa puoluetta kohti eduskuntavaaleja ja nähdä puolueen vahvistuvan sisäisesti ja ulkoisesti. Vuosi puheenjohtajana on ollut suuri, mutta myös palkitseva haaste. Toivon saavani tukenne myös jatkokaudelle tehtävässä.

Olen puolueen ensimmäinen kaupunginvaltuutettu ja yksi sen perustajista. Ammatiltani olen graafinen suunnittelija ja taiteen maisteri, työurani olen tehnyt media-alalla. Feministisessä liikkeessä olen ollut mukana 20 vuotta: ensin nuorten feministien aktivistiryhmässä, sitten Naisasialiitto Unionin hallituksessa ja puheenjohtajana. Olen myös yksi Tulva-lehden perustajista ja sen ensimmäinen vakituinen työntekijä. Nyt omistan aikani Feministiselle puolueelle.

 

 

Varapuheenjohtajavaali

 
 
kuva Passu.JPG

1. PAZILAITI SIMAYIJIANG

Mä oon Passu, välivuotta viettävä ex-lukiolainen, nykyinen feissari ja tuleva oikeustieteilijä. Pidän puusaunoista, hyvin nidotuista kirjoista sekä kakuista. Toimin tällä hetkellä Helsingin lukiolaisten varapuheenjohtajana, olen perustanut YAVE - Youth Against Violent Extremism -verkoston sekä minut valittiin Ruudin ydinryhmään 2016-2017. Osaamista on karttunut näistä aihepiireistä vuosien mittaan.

Asetun ehdolle Feministisen puolueen varapuheenjohtajavaaleissa, koska en ole vielä valmis tämän puolueen kanssa. Kuntavaaleissa antamani panos oli hyvä alku, sillä sieltä ponnistus nuorisojaostoon on ollut hyvin palkitseva. Lähdin mukaan puoluetoimintaan aika kokemattomana puoluetoiminnasta, ja perustamiskokouksesta lähtien on tuntunut siltä, että tämä puolue on se paikka missä jokaisella on tilaa toteuttaa itseään ja ajaa itselleen tärkeitä asioita. Uskon, että minulla olisi vielä annettavaa puolueelle ja toisinpäin.

 

 
 
 
Kuva: Kaisa Sojakka

Kuva: Kaisa Sojakka

2. Tuuli kamppila

Olen F! Helsingin hallituksen, Helsingin valtuustoryhmän sekä Vuosaaren Urheilutalo Oy:n hallituksen jäsen. Toimin lisäksi Translaki-kampanjakasvona. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja erikoisalaani on osallistava johtaminen sekä organisaatiomuutos. Sittemmin olen tehnyt töitä tekstinkäsittelijänä. Olen jäämässä työttömäksi lokakuussa ja työnhaku on nyt pääasiallinen työni.

Liityin Feministiseen puolueeseen kuntavaaliehdokkaaksi. Nyt haluan olla mukana kasvattamassa puolueesta uudenlaista poliittista kotia meille, jotka emme ole sellaista kokeneet. Sellaista kotia, jossa jokaisella on vapaus olla oma itsensä taustastaan ja ominaisuuksistaan riippumatta - jossa jokainen voi luottaa, että ihmisten henkilökohtainen hyvinvointi on päätöksenteossa etusijalla.

 

 

 

Puoluesihteerivaali

Ei ilmoittautuneita ehdokkaita.

 

Puoluehallituksen jäsenten vaali

 
 
Esther_Leander_13.5.2016.jpg

1. Esther Leander

Viidentoista vuoden politiikan urani aikana olen ollut mukana perustamassa erilaisille poliittisille puolueille maahanmuuttajatyöryhmiä, toiminut Suomen Pakolaisapu ry:n hallituksen jäsenenä, THHL Kanta-Hämeen piirin hallituksen jäsenenä ja varaluottamusmiehenä, asettunut eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2007 ja EU-vaalien ehdokkaaksi vuonna 2009. Minut valittiin Pardian maahanmuuttajatyöntekijöiden tukihenkilöksi vuonna 2008, olen Valtioneuvoston Virkamiesten yhdistyksen (VVY) hallitusjäsen ja olen ollut Suomen Demokraattisen Sivistysliiton ry valtuuston varapuheenjohtaja 2010–2012. Olen ollut ETMU:n hallituksen jäsen ja Päistäre Oy:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja 2015 asti. Minut valittiin Suomen vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 1999.

Olen koulutukseltani Kauppatieteiden Maisteri ja tradenomi ja opiskelen Filosofian Tohtoriksi Jyväskylän Yliopistossa työn ohella tällä hetkellä. Työskentelen asiantuntijana työ- ja elinkeinotoimistossa.

 
 
 
Kuva: Kaisa Sojakka

Kuva: Kaisa Sojakka

2. johannes koski

Olen 40-vuotias teknologia-alalla työskentelevä käyttöliittymäsuunnittelija ja graafikko Helsingistä. Kaksikieliseen perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kaksi alakouluikäistä lasta. Olin kunnallisvaaleissa puolueemme ehdokkaana Helsingissä keräten 219 ääntä. Teen vapaaehtoisnuorisotyötä Suomen Mielenterveyseuralle.

Koulukiusattuna tiedän miltä tuntuu olla ulkopuolinen mutta olen kokenut miten syrjinnän ja väkivallan aiheuttamat haavat voidaan hoitaa. Tämän mahdollistamiseen kaikille tarvitaan paljon työtä. Sitä työtä olen valmis tekemään. Kannatan feminismiä koska haluan että tyttäreni voi kohdata tasa-arvoisemman yhteiskunnan ja rakentaa oman elämänsä samoista lähtökohdista kuin poikani. Avarakatseisempi maailma on hyvä myös pojalleni. On tärkeää että mies voi tulla hyväksytyksi, vaikkei istuisikaan perinteiseen miehen malliin.

 

 

 
 
 
Kuva Aino.jpg

3. aino unonius

Asun 13 000 asukkaan Ulvilassa, Porin vieressä. Kuusi-, kolme- ja puolitoistavuotiaat vilkkaat ja iloiset tytöt käyvät päiväkotia, itse olen töissä farmaseuttina. Tavatakseni toisia vanhempia pidän Mannerheimin lastensuojeluliiton iltaperhekahvilaa. Tavoitteeni on luoda Feministisen puolueen paikallistoimintaa Satakuntaan. 

Farmaseutiksi valmistuin Helsingin yliopistosta mutta sitä ennen ehdin tehdä kokin hommia lähes 10 vuotta, enkä koe itseäni kovinkaan akateemiseksi. Feministisen puolueen toiminnassa olen ollut joulukuusta 2016 jolloin minut ylimääräisessä puoluekokouksessa valittiin hallitukseen varajäseneksi. Politiikka on minulle uutta ja innostavaa. Olen varma että minusta on muuhunkin kuin piikomaan!

 

 
 
 
katjam.jpg

4. katja mölsä

Feministi, yrittäjä, äiti neljälle. Olen ollut aktiivi syksystä 2016 asti. Olen ollut perustamassa Vantaan toimintaryhmää ja ehdolla kevään kunnallisvaaleissa (109 ääntä). Koen tärkeäksi, että Vantaalta saataisiin hallitukseen oma edustaja. Olen markkinoinnin yksinyrittäjä ja toisinkin politiikan tekemiseen mukaan näkökulmia tämän hetken työllistymisen trendeistä ja sen ongelmista. Kuulun myös Vantaan yrittäjänaisten hallitukseen. Olen mukana tässä, koska tämän hetken politiikka ei tue pienyrittäjyyttä eikä lapsiperheitä.

 

 
 
 
Kuva: Kaisa Sojakka

Kuva: Kaisa Sojakka

5. Maija Haapala

Olen 29-vuotias espoolainen kahden lapsen äiti. Työskentelen Espoon kaupungilla lastensuojelun avohuollon sosiaaliohjaajana. Koulutukseltani olen sosionomi AMK. Lisäksi opiskelen Itä-Suomen yliopistossa sosiaalityötä toista vuotta. Kuulun myös Sosiaalityöntekijöiden Seuraan sekä sen sote-työryhmään.

Olen ollut Feministisen puolueen toiminnassa aktiivisesti mukana tammikuusta 2017. Olin Espoossa myös ehdolla kuntavaaleissa saaden 266 ääntä. Kuntavaalien jälkeen perustimme Feministisen puolueen Espoon paikallisyhdistyksen, jonka puheenjohtajaksi minut äänestettiin. Haen puoluehallitukseen, koska uskon, että Feministinen puolue hyötyy myös sosiaalityön asiantuntijuudesta. Voisin tuoda substanssiosaamiseni kautta tietoa ja näkemyksiä yhdenvertaisuuden puolesta ja eriarvoisuutta vastaan, erityisesti lapsiperheiden asioissa. Olen valmis tekemään töitä sellaisen yhteiskunnan eteen, jota määrittelee vapaus ja kannattelee rakkaus.

 

 
 
 
Innamo_Paula_11.jpg

6. paula innamo

Olen ollut aktiivisesti mukana puolueen toiminnassa syksystä 2016 lähtien ja ollut tänä aikana mukana puolueen viestintätiimissä sekä puolueen kunnallisvaalikampanjatiimissä. Lisäksi olen moderoinut puolueen Facebook-sivuja, vastannut sähköposteihin sekä auttanut tapahtumien järjestelyssä. Olen Feministisen puolueen Espoon paikallisjärjestön sihteeri. Lisäksi olen Espoon Asuntojen asukaspiirineuvoston sihteeri sekä Naisten Linjan ja Helsingin Kehitysvammatuki 57:n vapaaehtoinen.

Olen toiminut vertaistukena useammalle Feministisen puolueen paikallisryhmän vetäjälle pyrkien auttamaan heitä paikallistoiminnan käynnistämisessä. Puolueen hallituksessa voisin hyödyntää näitä kontakteja ja tekemiäni havaintoja laajenemisen edistämiseksi sekä jäsenmäärän kasvattamiseksi.

Koulutukseltani olen Finanssi- ja talousasiantuntija, tällä hetkellä opiskelen kulttuurituottajaksi.

 

 
 
 
Aiskan kuva.jpg

7. Aino-maija (aiska) Elonheimo (os. hiltunen)

Olen 55-vuotias humanisti ja feministi Espoosta, työkseni valtakunnallisen sukupuolentutkimuksen verkoston Hilman koordinaattori Helsingin yliopistosta, koulutukseltani FM (uskontotiede & sosiologia), sateenkaariäiti ja körtti.

Olen kirjoittanut ja kouluttanut mm. feministiseen pedagogiikkaan, FRT:hen ja naisten itsehoitoon liittyen ja toiminut feministiaktivistina 1980-luvulta alkaen, tällä hetkellä toimintaryhmän Viisaat Vanhat Feministit-jäsenenä. Työni puolesta olen mm. TASOVA ja FemPeda –koulutusten ohjaustiimeissä.

Olen ollut Feministisen puolueen hallituksessa varajäsenenä syksystä 2016 alkaen ja kuntavaaliehdokkaana Espoossa keväällä 2017. Haluan, että kaikki ikäryhmät, myös vanhemmat ja perinteisemmät naisasianaiset, voivat kokea Feministisen puolueen omakseen.

 
 
 
MinnaKarvonen_fp.jpg

8. minna karvonen 

Tampereen toimintaryhmän perustajajäsen, toimintaryhmän edustaja. 28-vuotias oikeustieteen ylioppilas. Kampanjoin ehdokkaamme kanssa aktiivisesti kuntavaaleissa keräten yhteensä 324 ääntä. Opinnoissani olen perehtynyt ihmisoikeuksiin, ja tavoitteenani on tasa-arvoisempi ja oikeudenmukaisempi yhteiskunta. Uskon asiantuntemuksestani olevan hyötyä puolueelle.

Minua huolettaa politiikka, jossa perus- ja ihmisoikeuksien edistämisen sijaan nykyään pyritään lain ja sopimusten minimivaatimusten täyttämiseen, ja monesti tällekään tasolle ei ylletä. Feministisen puolueen ajamat asiat ovat tärkeitä; yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys puolueen keskeisinä arvoina saivat minut mukaan. Me Tampereella haluamme olla kehittämässä puolueen toimintaa hallitustyössä. Tampereen toimintaryhmä valmistelee Pirkanmaan piirijärjestön perustamista, ja koemme tärkeäksi, että hallituksessa on alueen edustaja. Tähtäämme maakuntavaaleihin uskottavalla ehdokasmäärällä.

 

 

 
 
 
kuva Carmen.jpg

9. carmen villman

Lähdin mukaan Feministisen puolueen toimintaan marraskuussa 2016 ja sain kunnian kuulua historialliseen puolueen ensimmäisten kuntavaaliehdokkaiden porukkaan keväällä 2017. Olen toiminut puolueen aktiivina Helsingissä ja ollut mukana perustamassa Feministisen puolueen Helsingin yhdistystä, jonka varapuheenjohtajana toimin. Olen mukana erilaisissa yhdistyksissä aktiivina sekä hallituksen jäsenenä, ja kokemusta yhdistystoiminnasta on vuosien varrelta kertynyt.

Tavoitteenani on pitää erityisentuen piiriin kuuluvien ihmisten ääntä ja nostaa vammaisasioita esille. Haluan olla mukana suunnittelemassa sitä, miten sujuvoittaa ja tasa-arvoistaa perhevapaita sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Toimin omaishoitajana kahdelle lapselleni ja olen aktiivinen toimija omaishoidon epäkohtien nostamisessa yleiseen keskusteluun. Olen taustaltani kaupan alan ammattilainen ja kokemusta löytyy myös sosiaalialalta mm. opiskelujen kautta.

 

 
 
 
Kuva Lea.jpg

10. lea rantanen

Olen 71-vuotias pitkänlinjan feministi, koulutukselta ekonomisti. Liityin Naisasialiitto Unioniin v. 1979. Olen ollut Unionissa kahdesti hallituksessa, Villa Salinin hoitokunnassa, toiminut aktiivisesti useissa ryhmissä mm. Naiset Rauhan puolesta liikkeessä ja Avoimessa Naisten korkeakoulussa, jonka perustajajäsen myös olen. Tällä hetkellä olen Kari Mattilan säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Olen työskennellyt 80-90 –luvulla Espoon kaupungin tasa-arvosihteerinä ja vuodesta 1994 alkaen oman yritykseni JopiArvio Oy:n toimitusjohtajana ja konsulttina. Teemme työn vaativuuden arviointia tavoitteena palkkasyrjinnän lopettaminen. Nyt olen eläkkeellä. Asun Porissa, mutta olen muuttamassa 2018  kesällä Kirkkonummelle, takaisin, jossa olen asunut 41 vuotta.

 

 

 
 
 
Kuva: Kaisa Sojakka

Kuva: Kaisa Sojakka

11. anne kolehmainen 

Feministi, arabian ja venäjän kielten osaaja ja maahanmuuton erityisasiantuntija. Olin Feministisen puolueen ehdokkaana kevään kunnallisvaaleissa Vantaalla.

Haluan edistää monimuotoisuutta kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuuksia parantamalla. Taloudellinen riippumattomuus lisää yksilön itsemääräämisoikeutta ja on siksi osa feminististä politiikkaa. Syvällinen ruohonjuuritason osaamiseni kotoutumisesta sekä pitkä työkokemukseni valtionhallinnossa tekevät minusta vahvan feministisen politiikan puolestapuhujan.  

 
 
 

12. anni hyvärinen

Olen Feministisen puolueen hallituspestille jatkokautta hakeva joensuulaislähtöinen hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen opiskelija ja järjestöaktiivi. Olen ollut puolueen toiminnassa mukana sen perustamisesta saakka ja osallistunut aktiivisesti alkuvaiheen kannattajakorttikeräykseen sekä myöhemmin hallitustyöskentelyyn. Haluan olla mukana kehittämässä uudenlaista antirasistista ja feminististä puolueorganisaatiota, jossa jokaisella puolueen arvoihin sitoutuvalla on tilaa toimia ja saada äänensä kuuluviin.

Sytyn: biohajoavasta glitteristä ja feministisestä aktivismista

Pyrin välttämään: kommenttiosioiden lukemista ja hiljaista hyväksymistä

 
 
 
Veera pieni neliö 2017.jpg

13. veera nurmenniemi

Olen omistanut kuluneen vuoden Feministisen puolueen viestinnälle ja toiminut myös hallituksen varajäsenenä joulukuusta 2016 alkaen. Tehtävässäni puolueen viestintäpäällikkönä olen toiminut tiiviisti osana puolueyhteisöä, ja puolueen keskeiset sisällöt ja toimintatavat ovat tulleet tutuiksi. Yhdeksän kuukauden aikana puoluehallituksessa olen oppinut paljon siitä, mitä sujuva hallitustyöskentely vaatii. Haluan olla mukana kehittämässä hallitustyötä edelleen, jotta se palvelee yhä paremmin puolueen tavoitteita ja koko puolueyhteisöä. Huimasti on vielä opittavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Minulla on kokemusta ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuustyöstä myös ihmisoikeusjärjestö Amnestysta, ja olen ollut perustamassa esimerkiksi romanien syrjinnän vastaista verkostoa. Koulutukseltani olen sosiologi ja tutkinnossani tarkastelin kansalaisyhteiskunnan toimintaa. Viime vuodet olen työskennellyt pääasiassa viestinnän parissa.

 

 
 
Anna Jensenin kuva.jpg

14. anna jensen

Olen 39-vuotias feministi Kampista. Työskentelen tohtorikoulutettavana tutkijana Aalto-yliopistossa sekä taiteilijana, kuraattorina ja kriitikkona. Tutkimuksessani käsittelen mm. Näkymättömiä toiseuttavia rakenteita sekä niiden näkyväksi tekemistä.

Olin kunnallisvaaleissa ehdokkaana ja äänimäärä oikeutti paikkaan käräjäoikeuden lautamiehenä. Odotan tulevaa mielenkiinnolla, ja samoin koko puolueen jatkoa. Koen, että tälläisella ideologialla ja porukalla on mahdollista muuttaa maailmaa ja tehdä siitä tasa-arvoisesti ihan kaikille parempi paikka. Siksi haluan olla mukana tulevaisuudessakin. Ja myös siksi, että näiden ihmisten kanssa on mahtavaa tehdä hommia.